Ubisoft zverejnil zoznam hier, ktoré vydá do marca 2023

Tešiť sa môžete na tri veľké tituly, ktoré by mali sprevádzať ďalšie, zatiaľ neoznámené hry. Ubisoft vyzdvihuje aj svoju snahu pripravovať free-to-play verzie svojich najväčších značiek.

Francúzsky vydavateľ Ubisoft má za sebou sumár svojich financií za uplynulý fiškálny rok. Obsahuje niekoľko zaujímavých informácií, z ktorých najviac rezonujú prichádzajúce tituly v ďalšom fiškálnom roku. Ten potrvá do konca marca 2023 a Ubisoft dovtedy plánuje vydať niekoľko veľkých titulov. 

Konkrétne spomína Avatar: Frontiers of Pandora, Skull & Bones či Mario + Rabbids: Sparks of Hope. V súvislosti s nimi spomína aj ďalšie vzrušujúce hry, ktoré však zatiaľ nekonkretizoval. Zároveň vyzdvihuje svoju snahu vytvárať zo svojich najväčších značiek free-to-play odnože, ktoré chce vydávať naprieč všetkými regiónmi a platformami. 

Popritom má vo vývoji aj remake Splinter Cell, ktorý posunie na aktuálny Snowdrop engine. Pochybnosti o vydaní však panujú pri Beyond Good and Evil 2, ktoré bolo oznámené pred rokmi a Ubisoft o ňom už veľmi dlho mlčí. Z projektu odstúpil jeho šéf Michel Ancel, ktorý zároveň opustil herný priemysel po vyše 30 rokoch. 

Vývoj sa mal podľa neoficiálnych informácií niekoľkokrát reštartovať a teraz je vraj stále len v pre-produkčnej fáze. Je naozaj veľmi otázne, či vôbec niekedy vyjde. Podozrivé ticho panuje aj pri remaku Prince of Persia: Sands of Time. Pôvodne mal vyjsť už pred rokom. Po hráčmi kritizovanej ukážke ho Ubisoft odložil a odvtedy sme o ňom nepočuli. 

Z ďalších štatistík vo finančnej správe stojí za zmienku, že Far Cry 6 (recenzia) patril medzi TOP 5 najpredávanejších hier minulého roka. Popularite sa stále teší aj Rainbow Six Siege, ktoré dosiahlo 80 miliónov hráčov. Najnovší prírastok do série Rainbow Six Extraction má na konte 5 miliónov. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu