Ubisoft Scalar: revolúcia v herných svetoch vďaka cloud gamingu

Scalar je nový nástroj z dielne Ubisoftu, ktorý búra hardvérové obmedzenia. Virtuálne svety vďaka nemu budú prepracovanejšie než kedykoľvek predtým.

Francúzsky vydavateľ Ubisoft je veľmi dobre známy svojimi obrovskými a prepracovanými hernými svetmi. Ich úroveň aktuálne hodlá posunúť vďaka novému produkčnému nástroju s názvom Ubisoft Scalar. Sľubuje vývojárom možnosť vytvárať ešte väčšie a lepšie simulované herné svety, s potenciálne neobmedzeným počtom hráčov. 

Táto revolúcia bude možná vďaka cloud computingu. Nezamieňajte si ho však so streamom, ktorý umožňuje hrať moderné hry na menej výkonných počítačoch. Scalar bude z cloudu využívať distribuované výpočty a ako taký iba vylepší už existujúci výkon herných svetov. Vývojárom tak dá do rúk otvorenejšie možnosti, ktoré už do veľkej miery nebudú limitované na hardvér. 

Jedným dychom treba dodať, že toto nie je prvýkrát, čo počúvame o podobných tvrdeniach. Takmer rovnaké ambície mal aj Google so svojou Stadiou, ktorý sa vo veľkom chystal otvárať revolučné herné štúdiá. Neskôr to však dopadlo tak, že aj tie, ktoré rozbehol napokon zavrel. 

Na druhej strane Ubisoft Scalar je trochu iná technológia a vydavateľ má v hernom priemysle desiatky rokov skúseností. Uvidíme, ako so svojim novým nástrojom naloží. Prvýkrát by nám Scalar v akcii mala predstaviť zatiaľ neoznámená nová značka, ktorú pripravuje Ubisoft Stockholm. 

Zdroj: ubisoft.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu