Sony WH-1000XM5: prémiové bezdrôtové slúchadlá s ANC pre náročných

Ďalšia generácia top slúchadiel s náhlavnou konštrukciou prináša špičkové potlačenie okolitého hluku, zvuk vyladený do dokonalosti a 30-hodinovú výdrž na jedno nabitie.

Rad 1000X patrí medzi to najlepšie, čo si od Sony môžete kúpiť. Bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM5 vďaka implementácii nových technológií povyšujú už tak špičkové potlačenie okolitého hluku a kvalitu zvuku predchádzajúceho modelu WH-1000XM4 na ešte vyššiu úroveň.

Najnovšie slúchadlá sú vybavené doposiaľ najsofistikovanejšou technológiou potlačenia okolitého hluku od spoločnosti Sony s dvoma procesormi ovládajúcimi osem mikrofónov, ktoré výrazne obmedzujú okolitý hluk najmä v oblasti stredných a vysokých frekvencií. Disponujú funkciou Auto NC Optimizer, ktorá automaticky optimalizuje potlačenie okolitého hluku v závislosti od prostredia. 

Vďaka integrovanému procesoru V1 využívajú slúchadlá WH-1000XM5 plný potenciál procesora Sony QN1 na potlačenie hluku HD, zatiaľ čo špeciálne navrhnutý 30 mm menič pomáha potlačeniu hluku. Tieto funkcie zlepšujú čistotu zvuku a reprodukciu basov. 

Dôraz sa kladie aj na kvaitu konštrukcie. Jednotka meniča s ľahkou a tuhou ozvučnicou využíva kompozitný materiál z uhlíkových vlákien, ktorý zlepšuje citlivosť na vysoké frekvencie a zabezpečuje prirodzenejšiu kvalitu zvuku. Materiál zo syntetickej kože Soft Fit tesne prilieha k hlave, čím znižuje tlak na uši a blokuje prístup vonkajšieho hluku. 

Slúchadlá disponujú certifikáciou 360 Reality Audio, kódovaním zvuku LDAC a technológiou DSEE Extreme, ktorá upscaluje digitálne hudobné súbory v reálnom čase. Špičkovú kvalitu môžete očakávať aj počas hovoru. Pre plné využitie všetkých funkcií si nainštalujte mobilnú aplikáciu Sony Headphones Connect, ktorá ponúka množstvo personalizovaných nastavení.

Slúchadlá viete spárovať s dvoma zariadeniami naraz. Pri prichádzajúcom hovore slúchadlá poznajú, z akého zariadenia volanie prichádza a okamžite vás pripoja k tomu správnemu. Medzi zariadeniami môžete tiež rýchlo prepínať jednoduchým stlačením tlačidla.

WH-1000XM5 sú vybavené batériou s 30-hodinovou výdržou (pri zapnutom ANC). Len tri minúty nabíjania dodajú slúchadlám energiu na tri hodiny počúvania. 

Slúchadlá Sony WH-1000XM5 budú k dispozícii v čiernej a platinovo-striebornej farbe za odporúčanú cenu 419 eur od konca mája. Dodávajú sa s praktickým skladacím puzdrom, ktoré je možné zmenšiť pre ľahké skladovanie, takže si slúchadlá môžete vziať so sebou kamkoľvek na cesty.

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu