Bluetooth slúchadlá Sony WH-1000XM4 prinášajú vylepšený ANC a nové funkcie

Špičkové náhlavné Bluetooth slúchadlá od Sony série 1000XM prichádzajú už v štvrtej generácii. Ponúkajú ešte lepšie odstránenie okolitých zvukov, pripojenie k dvom telefónom naraz a nové funkcie.

Už prvá generácia patrila medzi prémiové slúchadlá s kvalitným zvukom a každou novou generáciou Sony prinášalo ďalšie a ďalšie vylepšenia. Inak tomu nie je ani pri švrtej s označením WH-1000MX4, ktorá podľa výrobcu prináša zatiaľ ten najlepší výkon technológie odstraňovania okolitého hluku od Sony.

Pomocou dvoch mikrofónov na každom slúchadle používaných na odstránenie okolitého hluku, zachytí technológia  Dual Noise Sensor okolitý hluk a údaje o ňom odovzdá HD Noise Cancelling procesoru. 

Nové Bluetooth s technológiou Audio SoC (System on Chip) vykonáva detekciu a prispôsobenie hudby a hluku 700-krát za sekundu. HD procesor QN1 sa stará o odstraňovanie okolitého hluku a využíva nový algoritmus, vďaka ktorému dokáže lepšie identifikovať okolité prostredie a prispôsobiť tomu intenzitu odstránenia hluku v reálnom čase.  

Slúchadlá majú mäkké náušníky, ktoré znižujú tlak a rovnomerne ho rozložia. Automaticky zisťujú, či ich máte nasadené, a podľa toho upravia stav zapnutia, čím šetria batériu. Keď si ich zložíte, prestanú prehrávať hudbu a opäť začnú, keď si ich nasadíte. 

Môžete ich spárovať s dvoma telefónmi naraz. Keď prichádza hovor, slúchadlá rozpoznajú, ktorý vyzváňa, a prepnú automaticky na ten správny. Tiež budete môcť prepínať hladko a rýchlo pripojenie k jednému z dvoch zariadení jediným poklepaním.

Novinkou je funkcia "Speak-to-Chat", ktorá vám umožní krátku konverzáciu, bez toho, aby ste museli odložiť slúchadlá. Stačí, keď niečo jednoducho poviete, a slúchadlá rozpoznajú váš hlas. Automaticky zastavia prehrávanie hudby a preniknutie zvukov z okolia do slúchadiel, takže môžete konverzovať, bez toho aby ste si museli slúchadla zložiť. Hudba sa automaticky začne opäť prehrávať za 30 sekúnd po tom, čo prehovoríte. 

Batéria vydrží na jedno nabitie až 30 hodín a len desiaťminútové dobíjania zabezpečí počúvania hudby až na päť hodín. 

Odporúčaná cena Sony WH-1000XM4 je stanovená na 385 eur, na výber je čierny a strieborný variant. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease07.08.2020 - 17:10 Trvalý odkaz

Väčšina vylepšení je softvérovych. I Keď sú aj HW (náušníky, BT SoC, DSEE Extreme - to mi je lautr - mp3 nepočúvam).
Zaujalo ma pripojenie k dvom zariadeniam naraz. Našťastie Sony prislubilo tento feature v novom fw na xm3. Som zvedavý čo sa tam ešte dostane 🙂
Najdôležitejšia položka týchto 'geekovských' slúchadiel je zvuk. Údajne sa na mx4 zlepšila priestorovosť, detaily a dynamika. Budem musieť počuť.

Ak niekoho zaujíma komplexné porovnanie xm3 a xm4:
https://www.whathifi.com/advice/sony-wh-1000xm3-vs-sony-wh-1000xm4-head…

Matej11.08.2020 - 23:15 Trvalý odkaz

In reply to by mental.disease

cau mental, pisali sme kedysi spolu o sluchadlach. Shanling M3s som predal este pred kupou sluchadiel, uz som pomalicky rozpredaval gadgety lebo nebolo na nic cas.
Potom mi jeden clen ineho fora odporucil sluchadla Sony XB900N, v alze boli v zlave, za cca tretinu 1000XM3. Ze hudobne moc nezaostavaju, akurat maju slabsi NC a naladenie je basovejsie, ako z nazvu vyplyva. Po katastrofalnej predchadzajucej skusenosti s JBL, ktore mali len zakladny SBC kodek, hrali otrasne (hlavne po pripojeni k PC) a boli zalostne prebasovane, som bol skepticky.
No a teraz mozem povedat, ze to bola asi najlepsia kupa aku som mohol spravit.
Sony neskutocne pokrocilo v segmente BT sluchadiel. LDAC je radost, maju neuveritelne priestorove podanie (bavim sa teraz so 8D songami z youtube, aj ked to je nejaka chaba konverzia, priestorovost je uzasna v sluchadlach). NC aj ked je slabsi nez na XM3, mi stale celkom dostacuje v openspejsoch, a ta featurka, ze prilozenim ruky na muslu sa stisi hudba, a Ambient Sound zvyrazni okolite zvuky/hlasy, je uplne super.
A v spojitosti s LG G7, ktora ma systemovy equalizer sa da aj ta prebasovanost stiahnut na prijemnejsiu uroven (ale aj na tie basy sa da zvyknut, lebo su prijemne clenite a nezastieraju ostatne frekvencie).
Takze XM3 a XM4 musia byt uplna topka a urcite by som ich odporucal. Sam rozmyslam, ze ak sa vyskytnu XM3 v znizenej cene by som ich nadoma zobral, tak ma tie XB900n nahuckali

Celá diskusia 2 príspevky