Sony oznámilo The Last of Us Part II Remastered na PS5. Vyjde už v januári

Natívna PS5 verzia The Last of Us Part II ponúkne grafické vylepšenia, ďalšie spôsoby hrania či úplne nové režimy. Samozrejmosťou budú aj vystrihnuté levely či komentáre tvorcov.

The Last of Us Part I vyšlo na PS5 v natívnej verzii minulý rok a od tohto momentu sa šepkalo aj o príchode pokračovania. To sa po niekoľkých únikoch stáva realitou a Sony oficiálne oznámilo The Last of Us Part II Remastered na PS5. Podobne ako v prípade prvej časti, aj tu sľubuje viacero grafických vylepšení, ktoré pôvodne PS4 hru presunú do aktuálnej generácie.

Krajší vizuál si budete môcť vychutnať buď v 4K pri 30 fps, alebo v 1440p a 60fps. Autori okrem toho pridajú aj možnosť odomknúť snímkovanie a podporu VRR. Po technickej stránke sa hráči môžu tešiť aj na kratšie načítacie obrazovky, lepší foto režim a podporu ovládača DUALSENSE, vrátane haptickej spätnej väzby či adaptívnych spúští. 

The Last of Us Part II Remastered okrem toho rozšíri aj nový roguelike survival režim s názvom No Return. Budete v ňom musieť prežiť čo najdlhšie a sami si pritom vyberiete cestu prostredníctvom rôznych stretov s nepriateľmi. Režim No Return dostane tiež viacero hrateľných postáv, vrátane takých, za ktoré sme v sérii ešte nehrali. Každá pritom ponúkne jedinečné vlastnosti. 

Sony prinesie hráčom tiež nové spôsoby hrania a The Last of Us Part II Remastered ponúkne aj časť s názvom Lost Levels. Môžete si v nej vyskúšať niekoľko úrovní, ktoré boli z finálnej hry napokon vystrihnuté. Sľubujú nový pohľad na druhý diel a bude obsahovať aj komentáre tvorcov. K tomu sa pridáva režim Guitar Free Play, kde si môžete zahrať na rôznych odomykateľných nástrojoch.

Chýbať nebude ani režim Speedrun rre fanúšikov rýchleho prechodu a lámania časových rekordov či nové skiny pre postavu Ellie aj Abby. The Last of Us Part II Remastered vyjde na PS5 19. januára 2024. Majitelia PS4 verzie si ho na PS5 nebudú musieť kúpiť za plnú cenu, ale môžu využiť časovo obmedzenú akciu s možnosťou upgradu za 10 eur. 

Zdroj: PlayStation Blog


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu