Smart hodinky Huawei Watch D s meraním tlaku a EKG na Slovensku

Na slovenskom trhu sa začal predávať model inteligentných hodiniek, ktorý poslúži na podrobné meranie zdravotných funkcií vrátane sledovania krvného tlaku a záznamu činnosti srdca.

Huawei Watch D (základné info) ponúkajú telo vyrobené zo zliatiny hliníka, remienok je gumený. na veľkom 1,64-palcovom AMOLED displeji je použité rozlíšenie 280 x 456 pixelov. Samozrejmosťou je sledovanie spánku, stresu, teploty kože a saturácie krvi kyslíkom (SpO2). Nechýba im GPS, NFC ani certifikácia odolnosti voči vode a prachu IP68. Krvný tlak dokážu zmerať s odchýlkou v rozmedzí ±3 mmHg.

Snímač EKG v hodinkách dokáže zachytiť analýzu sínusového rytmu a fibrilácie srdcových predsiení v reálnom čase. Meranie je jednoduché. Prstom sa jemne dotknete elektród v bočnej stene a o 30 sekúnd sa vám zobrazí výsledok s oznámením, či ide o sínusový rytmus alebo záznam vykazuje známky fibrilácií predsiení.  

Hodinky Huawei Watch D sa môžu používať samostatne, alebo sa dajú spárovať s každým smartfónom, bez ohľadu na operačný systém. Pri bežnom používaní vydržia na jedno nabitie približne sedem dní. Na Slovensku sa predávajú za odporúčanú cenu 399 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu