Huawei Watch D

Inteligentné hodinky s 1,64'' AMOLED displejom, meraním krvného tlaku, EKG, GPS, certifikáciou IP68 a 451 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: HarmonyOS

čipset: ???

frekvencie: nie

rozmery: 51 x 38 x 13,6 mm

hmotnosť: 41 gramov

displej: 1,64'' (42 mm), AMOLED, 280 x 456 b., 326 ppi

pamäť: pravdepodobne 4 GB 

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.1, Wi-Fi, NFC 

ostatné: GPS, snímač tepu srdca, záznam EKG, meranie krvného tlaku, teploty, SPO2, akcelerometer, gyroskop, zvýšená odolnosť voči vode (IP68), mikrofón

batéria: 451 mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, eSIM, pamäťové karty, microUSB, USB-C, Wi-Fi, rýchle nabíjanie, reproduktor

Pravdepodobná cena a dostupnosť: neuvedená

Najnovšie smart hodinky Huawei dokážu merať krvný tlak a zaznamenať EKG. Ide tak o prvé nositeľné zariadenie výrobcu, ktoré sledovanie týchto zdravotných funkcií ponúka. Presný tlakový senzor má dokázať merať s odchýlkou iba približne 3 mmHg. 

Huawei sa chváli aj klinickým overením mnohými nemocnicami. Po dokončení merania, či už krvného tlaku alebo EKG, môžete výsledok odoslať svojmu lekárovi na online posúdenie. Hodinky poslúžia aj na zisťovanie arytmie, spánkového apnoe alebo rizika vzniku aterosklerózy. 

Huawei Watch D majú telo vyrobené zo zliatiny hliníka, remienok je gumený. Ponúkajú veľký 1,64-palcový AMOLED displej s rozlíšením 280 x 456 pixelov. Na ovládanie poslúžia dotykové gestá a dve hardvérové tlačidlá v pravej bočnej stene. 

Samozrejmosťou je sledovanie spánku, stresu, teploty kože a saturácie krvi kyslíkom (SpO2). Nechýba im GPS, Bluetooth 5.1, NFC ani certifikácia odolnosti voči vode a prachu IP68. na výber je viac než 70 športových režimov vrátane podporujte beh, jazdu na koni, skákanie cez švihadlo, eliptické stroje, veslovacie trenažéry a podobne. 

Ak vám nebudú stačiť vopred nainštalované aplikácie, môžete si stiahnuť ďalší softvér z aplikačného obchodu. Kapacita batérie je 451 mAh a podľa výrobcu by mala byť výdrž na jedno nabitie pri bežnom používaní približne sedem dní. Čas nabíjania je 2,5 hodiny. Novinka spolupracuje s operačným režimom Harmony OS, Androidom a iOS. 

Huawei Watch D sa na domácom čínskom trhu predávajú v dvoch farebných verziách za 2988 CNY, teda asi 416 eur. O globálnej dostupnosti sme sa zatiaľ nedozvedeli. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu