Samsung zrejme ešte tento rok predstaví notebooky s čipom Exynos

Nové Galaxy Booky síce poháňajú procesory od Intelu, ale Samsung už pracuje na svojom vlastnom riešení. Zrejme sa bude volať Exynos 2200 a doplní ho aj GPU od AMD.

Koncom apríla sme vás informovali, že Samsung uviedol trojicu nových počítačov radu Galaxy Book. O ich výkon sa starajú procesory od Intelu, ale zdá sa, že by sa to čoskoro mohlo zmeniť. Podľa neoficiálnych informácií by mal totiž Samsung v druhej polovici tohto roka predstaviť nový čip Exynos, ktorý bude slúžiť na napájanie jeho budúcich notebookov. 

Mal by sa volať Exynos 2200 a jeho súčasťou vraj bude GPU od AMD. Spolu s Intelom patrí AMD medzi hlavných výrobcov čipov na poli veľkých platforiem. Aj preto sa v súvislosti s novým Exynosom spomína grafický výkon porovnateľný s počítačmi. Napriek tomu by však čipu nemala chýbať popri Windows aj podpora Androidu. Niektoré zdroje spomínajú, že by sa nový čip neskôr mohol objaviť aj v tabletoch Galaxy. 

Ak sa správy o Exynose 2200 potvrdia, čip bude konkurovať Snapdragonu 8cx Gen 2 či platforme M1 od Applu. Na oficiálne informácie si, zdá sa, ešte počkáme. 

Zdroj: kedglobal.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu