Samsung v Q3 2021: rekordné príjmy aj zisk (hospodárske výsledky)

Spoločnosť Samsung oznámila finančné výsledky za prvý štvrťrok, ktorý sa skončil 30. septembra 2021. Mobilnej divízii sa darilo, výborne sa predávali skladacie telefóny.

Celkové konsolidované príjmy dosiahli rekordnú výšku 73,98 bilióna KRW (54,38 mld. EUR), čo je oproti predchádzajúcemu štvrťroku 10 % nárast. Prevádzkový zisk vzrástol v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom o 26 % na 15,82 bilióna KRW (11,63 mld. EUR) a stal sa druhým najvyšším v hostórii. 

Oddelenie mobilných komunikácií zaznamenalo postupné zlepšenie výnosov vďaka silnému dopytu po nových skladacích modeloch a smartfónoch nízkej až strednej triedy, ako aj nárastu tabletov a nositeľných zariadení. 

Divízia IT a mobilnej komunikácie vykázala za tretí štvrťrok konsolidovaný výnos 28,42 bilióna KRW (20,89 mld. EUR) a prevádzkový zisk 3,36 bilióna KRW (2,47 mld. EUR). Spoločnosť sa bude snažiť udržať si dvojcifernú prevádzkovú ziskovú maržu ďalším rozšírením predaja prémiových smartfónov Galaxy Z Flip3 Bespoke Edition a zároveň pokračovať v tempe predaja série Galaxy S.

Networks Business rozšírila svoje globálne podnikanie vrátane Severnej Ameriky a Japonska, a pokračovala v raste inštalácií 5G sietí na domácom trhu. Divízii spotrebnej elektroniky klesla ziskovosť v dôsledku rastúcich nákladov na výrobné materiály a logistiku.

Divízia Mobile Communications očakáva, že v aktuálne prebiehajúcom štvrťroku dosiahne vysokú ziskovosť rozšírením predaja prémiových produktov, ako sú skladacie telefóny, uspokojením dopytu po 5G smartfónoch nízkej až strednej triedy a zvýšením predaja tabletov a nositeľných zariadení.

(1 EUR = 1360,44 KRW; kurz NBS zo dňa 28. 10. 2021)

Zdroj: news.samsung.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu