Samsung ukázal nové flexibilné OLED panely

Vďaka technológii novej generácie sa OLED displeje dajú skladať, ohýbať a rolovať. V budúcnosti sa s nimi môžeme stretnúť v mobilných zariadeniach.

Novinky ukázal Samsung na výstave Display Week 2021. Vo virtuálnej výstavnej sále predviedol výrobca  OLED produkty novej generácie, ktoré majú podľa jeho slov v budúcnosti zmeniť náš život. 

Skladačka "S-Foldable" sa dá sklopiť v dvoch častiach, na obidve strany do tvaru písmena S. Ide o koncept, ktorý sa môže použiť pri dizajnovaní smartfónu, po rozložení sa zmení na tablet so 7,2-palcovou obrazovkou. Podobné riešenie ukázalo v minulom roku aj TCL

Ďalší produkt poslúži v zatvorenom stave ako tablet s displejom v pomere strán 4:3, po otvorení sa premení na 17-palcový monitor, ktorý umožní pravovať na veľkej obrazovke. 

Posuvné riešenie OLED panelu ponúka horizontálne vysúvanie flexibilného displeja. Aj rolovací smartfón už mal svoju premiéru u výrobcu TCL. Vidno, že aj Samsung v tomto riešení vidí potenciál. 

Súčasťou prezentácie bol aj zobrazovací panel s prednou kamerou umiestnenou pod displejom. Tento spôsob je vhodný nielen pre smartfóny, ale aj notebooky. 

Divízia Samsung Display vyrába OLED panely určené nielen pre vlastné použitie, ale aj pre ostatných výrobcov. Je preto možné, že novú technológiu prinesú v novinkách ako prví iné značky než Samsung. 

Zdroj: news.samsungdisplay.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu