Koncept skladacieho smartfónu TCL prekvapí výsuvným displejom

TCL ide na využitie skladacích displejov inak než napríklad Huawei, Samsung či Motorola. Jeho prototyp sa neotvára ani ako kniha ani ako vyklápačka.

Čínsky výrobca plánoval na tohtoročnom MWC ukázať zaujímavé novinky, medzi ktorými zrejme nemal chýbať ani koncept smartfónu s vysúvacou konštrukciou. 

Huawei Mate X a Samsung Galaxy Fold sa otvárajú ako kniha, Motorola Razr 2019 a Samsung Galaxy Flip Z sú vyklápačky. TCL má pripravený smartfón, ktorého druhá časť sa vysúva z boku. Vyzerá to, ako keby bol displej zrolovaný vnútri a pri vytiahnutí konštrukcie sa vyroluje. 

Na produktových fotografiách totiž nevidno žiadny ohyb alebo spoj na displeji. V každom prípade ide o zaujímavé riešenie. Snímky prezrádzajú duálnu prednú kameru a štvoricu zadných fotoaparátov. 

MWC 2020 bolo pre koronavírus zrušené, no TCL bude mať v Barcelone pre novinárov priestor, v ktorom im ukáže pripravené novinky. Či medzi nimi bude aj koncept zaujímavého smartfónu zistíme 23. februára, na kedy máme s TCL dohodnutý vstup do priestorov s vystavenými produktmi. 

Zdroj: cnet.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu