Samsung SmartThings Find - 100 miliónov vyhľadávacích uzlov a nová funkcia na zdieľanie polohy

Rýchlo sa rozvíjajúca služba pomáha používateľom nájsť cez aplikáciu SmartThings každý deň stovky tisíc stratených zariadení. Pribudla možnosť pridať do účtu iných členov, aby mohli hľadať a spravovať vaše zariadenia.

Služba SmartThings Find bola prvýkrát spustená v októbri 2020 a doteraz sa do nej zapojilo 100 miliónov zariadení Samsung, ktorých majitelia súhlasili s ich použitím ako uzlov Find Node na zisťovanie polohy podporovaných zariadení.

Vďaka ekosystému SmartThings je podľa správy Samsungu pomocou tejto funkcie denne lokalizovaných vyše 230 000 zariadení. Služba umožňuje ľahko a rýchlo nájsť celú škálu produktov radu Galaxy, nielen smartfóny, hodinky alebo slúchadlá, ale aj perá S Pen. 

K vyhľadávaniu osobných vecí, ako sú kľúče alebo peňaženky, poslúžia smart prívesky Galaxy SmartTag alebo SmartTag+. Na vyhľadávanie stratených zariadení sa využíva technológia Bluetooth Low Energy (BLE) a ultraširokopásmová technológia (UWB). Zariadenie tak možno vďaka vysielanému signálu nájsť aj keď sú v offline režime.

V pátraní po stratenom zariadení môžu automaticky pomáhať aj ostatní používatelia smartfónov alebo tabletov Galaxy, ktorí v aplikácii povolia príjem signálu zo stratených zariadení v okolí a následné anonymné odosielanie ich polohy na server SmartThings. Výhody služby sme opísali v článku Prepojte svoj život so Samsung SmartThings

Ďalším vylepšením SmartThings Find je novo spustená služba SmartThings Find Members, ktorá umožňuje používateľom pozvať rodinných príslušníkov a priateľov, aby sa stali členmi ich účtu SmartThings a mohli taktiež hľadať a spravovať svoje zariadenia. 

K jednému účtu možno pridať až 19 ďalších osôb a vyhľadávať až 200 zariadení naraz. U osôb, ktoré prijmú vaše pozvanie do služby SmartThings Find Members, môžete rozhodnúť, či budú môcť vidieť vaše vybrané zariadenia a ich polohu.

Službu SmartThings Find Members ocenia najmä v rodinách, ktoré potrebujú dohliadať na domácich miláčikov alebo mať prehľad, kde sa práve nachádzajú kľúče od auta - a to aj v prípade, že pri sebe práve nemajú svoj smartfón.
 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu