Prepojte svoj život so Samsung SmartThings

SmartThings nie je len obyčajná aplikácia. Dokáže vás informovať o pripojených zariadeniach, ich polohe, pomôže pri domácich prácach a udrží váš inteligentný domov pod kontrolou.

Majitelia zariadení Galaxy častokrát ani nevedia, ako využívať ekosystém Samsungu. Výhody členstva Samsung Members sme vám predstavili v tomto článku, tentoraz sa budeme venovať aplikácii SmartThings, ktorá ukrýva možnosti, o ktorých možno ani netušíte. 

Vďaka zariadeniam kompatibilným so SmartThings si viete prispôsobiť domov svojim potrebám, zvyklostiam a veľa vecí zautomatizovať, čo vám uľahčí každodenné fungovanie. Priamo zo svojej pohovky v obývačke viete organizovať domácnosť.

Pripojené zariadenia môžete kontrolovať odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Na diaľku zapnete / vypnete svetlá, kúrenie i domáce spotrebiče. Priamo z kancelárie viete spustiť robotický vysávač či zapnúť práčku, a tak kým prídete domov, máte povysávaný byt a čisté prádlo. 

Výborným pomocníkom sú automatizácie. Svoju obľúbenú rutinu si nastavíte na rôzne situácie, či už je to ráno, pri odchode z domu, keď sa vrátite späť alebo keď idete spať. 

V aplikácii si nastavíte, čo sa má kedy stať, ktorý spotrebič zapnúť alebo vypnúť. A o nič viac sa už nestaráte, len si užívate pokojné chvíle. Každý deň môžete robiť to, čo by ste robili aj inokedy, len s apkou SmartThings budú vaše aktivity príjemnejšie a pohodlnejšie. 

Súčasťou aplikácie je aj sekcia SmartThings Find, ktorá poslúži na vyhľadávanie vášho zariadenia Galaxy. Či už ide o telefón, tablet, smart hodinky alebo slúchadlá. Lokalizácia prebieha pomocou technológie Bluetooth Low Energy (BLE)  a ultra-wideband (UWB). 

Pri hľadaní stratených prístrojov vám pomáhajú mapy, zvuková signalizácia a na zariadeniach s podporou UWB aj rozšírená realita (AR). Slúchadlá zapadnuté za gauč tak vďaka SmartThings Find nájdete veľmi rýchlo.

Výhodou je možnosť hľadať stratené zariadenie aj v offline režime, teda keď nie je pripojené na internet alebo v prípade príslušenstva je odpojené od smartfónu. Využívajú sa na to zariadenia Galaxy iných ľudí, ktorí sa pohybujú v okolí vášho strateného smartfónu, slúchadiel alebo hodiniek. Všetky dáta používané v systéme sú šifrované a bezpečne chránené, takže sa o polohe zariadení nedozvie nikto iný, iba vy.

Výborným pomocníkom na vyhľadávanie vecí, ktoré často strácame alebo zabúdame, kam sme ich položili, je lokalizačný prívesok SmartTag. Poslúži nielen na lokalizáciu stratených predmetov, ale aj na automatizované ovládanie kompatibilných vecí v domácnosti. Za pár desiatok eur tak získate užitočného pomocníka, s ktorým je hľadanie kľúčov, peňaženky alebo batožiny úplná hračka. 

Galaxy SmartTag+ využíva pri hľadaní stratených predmetov funkciu AR Finding, ktorá vás k stratenej veci dovedie krok za krokom. Obrazovka smartfónu poslúži ako hľadáčik virtuálnej reality a vy tam hneď vidíte cestu za hľadaným predmetom. Žiarivé zelené svetlo na displeji vám ukáže, v ktorých miestach stratenú vec hľadať.

SmartTag+ dokáže nielen postrážiť vaše veci alebo domáceho maznáčika, ale aj ovládať rôzne chytré zariadenia. Len na jedno kliknutie. Môžete ním napríklad rozsvietiť svetlá v domácnosti ešte skôr, než vstúpite dnu.

Pokiaľ by ste mali s používaním apky a zariadení pripojených do SmartThings problém, priamo v aplikácii v časti Používanie nájdete rady a tipy. Naučíte sa tu, ako pracovať s príveskom SmartTag, ako pridať a ovládať smart zariadenia v inteligentnej domácnosti, ako si nastaviť a vytvoriť automatizácie, aj ako prepojiť inteligentnú domácnosť s Android autom. 

Možnosti a funkcie SmartThings sú naozaj bohaté a bolo by škoda ich nevyužiť vo svoj prospech. Preto ak ste ešte neobjavili výhody ekosystému Samsungu, neváhajte. Pomôže vám, aby bol váš život jednoduchší a pohodlnejší. 

Pri nákupe nového inteligentného zariadenia do domácnosti hľadajte v obchodoch a na internete symbol "Works with SmartThings". Budete tak mať istotu, že nové zariadenie bude s apkou SmartThings kompatibilné. 

Na webe www.samsung.com/sk/apps/smartthings/ si ešte pred kúpou môžete overiť, či sa zariadenie nachádza v zozname podporovaných produktov. 

Tento článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Samsung. Snímky obrazovky boli vytvorené pomocou Samsungu Galaxy S21 5G

 

 

 

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu