Samsung Galaxy S23 FE príde v dvoch verziách - s čipsetom Exynos 2200 a Snapdragon 8 Gen 1

O pripravovanom smartfóne z fanúšikovskej edície sa špekuluje už dlho, posledné informácie zverejnené v Google Play Console hovoria o dvoch rôznych čipsetoch. V Európe tak zrejme Samsung nasadí svoj Exynos.

O dizajne nie je potrebné sa dlho rozprávať, vzhľad kopíruje sériu Galaxy S23, takže na zadnej strane máme semafor z trojice objektívov bez akéhokoľvek ostrovčeka. Aktuálne sa pripravovaný Samsung Galaxy S23 FE objavil v Google Play Console, kde je spolu s fotografiou spomenutých niekoľko parametrov.

Novinka príde v dvoch verziách, jednu bude poháňať Snapdragon 8 Gen 1 od Qualcommu, druhú Exynos 220 od Samsungu. Skúsenosti z minulosti nás naučili, že do Európy distribuoval Samsung modely s Exynosom, Snapdragon bol zvyčajne určený pre trh USA. Uvidíme, čo si pre Európanov pripravil tento rok. 

Predchodca Galaxy S21 FE však prišiel na náš trh so Snapdragonom 888, model s čipsetom Exynos Samsung neuviedol. V Google Play Console je Galaxy S23 FE uvedený s 8 GB operačnou pamäťou RAM. Očakáva sa, že príde s operačným systémom Android 13 a nadstavbou One UI 5.1. 

Podľa uniknutých informácií by mal dostať 6,4'' Full HD+ displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, 50 Mpix hlavný fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu, 8 Mpix širokouhlý fotoaparát, 12 Mpix teleobjektív a 4500 mAh batérie, stále len s 25 W nabíjaním. Počítať zrejme môžeme aj s certifikáciou IP68, stereo reproduktormi aj bezdrôtovým nabíjaním. 

Dátum uvedenia zatiaľ nie je známy, Samsung mlčí a uniknuté informácie podľa očakávania nekomentuje. Uvedenie však už môže byť blízko. 

Zdroj: mysmartprice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu