S HMS smartfónom Huawei sa nemusíte vzdať Gmailu

Telefóny označované ako HMS (Huawei Mobile Services) smartfóny síce nepodporujú integráciu aplikácií s Google službami, to ale neznamená, že v nich nemôžete aj naďalej využívať svoj Gmail účet.

Nielen samotný Huawei, ale aj zákazníci čínskeho výrobcu doplácajú na obchodnú vojnu s USA. Kvôli uvalenému embargu na spoluprácu s americkými firmami nemôže spoločnosť vo svojich zariadeniach používať Google služby. 

Namiesto Google Play nájdete v týchto smartfónoch a tabletoch vlastný aplikačný obchod AppGallery, kde sa ponuka dostupného softvéru neustále rozrastá. Výbornou pomôckou pri hľadaní obľúbených aplikácií je nástroj Petal Search, ktorému sme sa venovali v tomto článku

Aj napriek tomu, že sa o možnostiach HMS smartfónov popísalo dosť, stále sa nájdu používatelia, ktorí majú obavy, či budú môcť aj naďalej využívať obľúbené apky Googlu, vrátane e-mailového účtu Gmail. Obavy sú zbytočné. 

Pokiaľ chcete mať v niektorom novom smartfóne Huawei dostupné e-mailové konto Googlu, máte na výber dve možnosti. Buď si ho pridáte do vstavanej aplikácie Email, ktorá je už vopred nainštalovaná v každom smartfóne, alebo budete využívať webové rozhranie Gmailu. 

Pomôže vám práve nástroj Petal Search, kde do vyhľadávacieho riadku napíšete slovo Gmail a po zobrazení ponuky ťuknete na ikonu známej služby. Po zadani potrebných prihlasovacích údajov sa dostanete do webového rozhrania.

Pokiaľ počas prihlasovania potvrdíte možnosť pridať odkaz Gmail na domácu obrazovku, budete mať prístup k svojim e-mailom na jedno ťuknutie. 

Druhou možnosťou je zadať prihlasovacie údaje do vstavanej aplikácie Email od Huawei. Nie je to nič zložité, stačí si zo zobrazených kont vybrať Gmail, potvrdiť prístup a hotovo. 

Malou nevýhodou aplikácie Email je automatická synchronizácia nastavená na minimálne 15 minút. Push načítavanie nových e-mailov tu nefunguje. Čo je ale pri týchto e-mailových klientoch bežné. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu