Neviete nájsť v Huawei AppGallery obľúbenú apku? Skúste Petal Search

Vlastný obchod s aplikáciami AppGallery je prvou voľbou na inštaláciu aplikácií do HMS (Huawei Mobile Services) smartfónov. Nie však jedinou.

Huawei už vyše roka dopláca na obchodnú vojnu medzi Čínou a USA, ktorej dôsledky pociťujú aj zákazníci. Výrobca nemôže kvôli embargu využívať vo svojich zariadeniach s operačným systémom Android služby Googlu, teda ani obchod Google Play, a tak sa musel situácii prispôsobiť. 

Ako sa s telefónom bez Google služieb žije, sme vám už dávnejšie ukázali v recenzii s názvom Dva týždne s Huawei P40 Pro bez Google služieb. Nebolo to vôbec také zlé, ako by sme možno očakávali. 

Keďže v AG smartfónoch bez podpory Google služieb (pomenovaných podľa obchodu AppGallery) nenájdeme Google Play, je na inštaláciu a vyhľadávanie aplikácií primárne určený oficiálny obchod Huawei. Množstvo umiestneného softvéru sa rozrastá každým dňom a dnes je ponuka oveľa širšia než napríklad pred polrokom, kedy sme testovali spomínaný Huawei P40 Pro. 

Obchod ponúka 18 kategórií od zábavy cez spravodajstvo, vzdelávanie, životný štýl až po zábavu. AppGallery však nie je jedinou oficiálnou možnosťou, ako dostať potrebnú aplikáciu do mobilu. 

Huawei prináša vlastný nástroj Petal Search, ktorý slúži aj na vyhľadávania a inštalovanie softvéru, a nájdete ho aj v najnovších smartfónoch série Mate 40. Po zadaní názvu aplikácie vás presmeruje na miesto, kde si hľadaný softvér môžete stiahnuť. 

Pri každej aplikácii pred stiahnutím vidíte, odkiaľ ju budete inštalovať, či z obchodu Huawei, oficiálnej stránky vývojára alebo od tretích strán, napríklad z APKPure. Petal Search postráži aj aktualizácie a upozorní vás, pokiaľ bude dostupná jej novšia verzia. 

Netreba však zabúdať, že nie každý vyhľadaný a nainštalovaný softvér vám bude aj na sto percent fungovať. Aplikácie, ktoré vyžadujú integráciu s Google službami, napríklad Google Fotky, na AG smartfóne nespustíte. 

Stále však môžete využiť malý trik, ktorý sme opísali aj v spomínanej recenzii Huawei P40 Pro. Prihláste sa do týchto služieb (Fotky, Mapy, YouTube...) cez webový prehliadač a uložte si ich záložku ako skratku na domácej obrazovke. Potom stačí jedno kliknutie na odkaz a môžete ďalej využívať aj Google služby, na ktoré ste zvyknutí. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu