Redmi Watch 4

Inteligentné hodinky s 1,97'' AMOLED displejom, širokou podporou navigačných satelitov, odolnosťou 5ATM a približne 10-dňovou výdržou na jedno nabitie pri zapnutom AOD.

Základné parametre:

OS: HyperOS

čipset: ???

frekvencie: nie

rozmery: 48 x 41 x 10,5 mm

hmotnosť: 31,5 gramov

displej: 1,97'' (50 mm), AMOLED, 390 x 450 b., 60 Hz, 600 nitov, AOD

pamäť: ??? GB 

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.3, NFC

ostatné: GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5ATM), snímač tepu srdca, SpO2, reproduktor, mikrofón

batéria: 470 mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, USB-C, Wi-Fi, meranie EKG, tlaku, teploty kože, eSIM

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: 94,90 eur / január 2024

Xiaomi uviedlo spolu s novou sériou smartfónov Redmi K70, ktorá sa na Slovensku nebude predávať, aj ďalšiu generáciu inteligentných hodiniek. Pri tých je vysoká pravdepodobnosť, že sa na slovenskom trhu neskôr objavia tak, ako v našich obchodoch nájdeme aj ich predchodcu Redmi Watch 3 (základné info).

Smart hodinky značky Redmi patria medzi lacné, s cenovkou pod sto eur. Očakávať tam môžeme základnú výbavu bez možnosti Bluetooth hovorov a pokročilých zdravotných funkcií. na meranie fyzickej aktivity a ako notifikačné centrum na zápästí poslúžia veľmi dobre. Podporujú viac než 150 športových režimov a využijete ich aj pri plávaní, sú vodeodolné s certifikáciou 5ATM. 

Redmi Watch 4 prinášajú obdĺžnikový 1,97-palcový AMOLED displej s rozlíšením 390 x 450 bodov a maximálnym jasom 600 nitov, čo by malo stačiť aj na slnečné počasie. Samozrejmosťou je už funkcia Always on so stálym zobrazením základných parametrov na displeji. Dodávať sa budú v striebornom a čiernom prevedení tela hodiniek a vo viacerých farebných verziách remienkov z rôznych materiálov, medzi ktorými nechýba elegantný kovový pásik.

O spárovanie so smartfónom alebo bezdrôtovými slúchadlami sa postará Bluetooth 5.3, nové hodinky Redmi Watch 4 využijete aj na hovory cez pripojený telefón. Prichádzajúci hovor môžete i zrušiť alebo odpovedať vopred nastavenou správou. Poteší široká podpora navigačných satelitov, čo oceníte pri športovaní v exteriéri. 

V domácej Číne sa dajú hodinky vďaka integrovanému NFC čipu využiť aj na bezkontaktné platby. Či ponúknu rovnakú možnosť aj v Európe, nie je zatiaľ potvrdené. Zo zdravotných funkcií poslúžia hodinky na celodenné monitorovanie tepu, stresu, SpO2, sledovanie spánku aj ženského zdravia.  

Na ovládanie poslúži otočná korunka v pravej bočnej stene. O výdrž sa stará 470 mAh batéria, ktorá aj pri zapnutej funkcii AOD poslúži na 10 dní používania, pri štandardnom používaní ich budete podľa výrobcu nabíjať raz za tri týždne. Ak zapnete šetriaci režim, dostanete sa na 30-dňovú výdrž.

Redmi Watch 4 sa v domácej Číne predávajú za 499 CNY, čo je približne 64 eur. O globálnej dostupnosti výrobca zatiaľ nehovorí. Doplnené: na slovenskom trhu sú dostupné od januára 2024 za cenu 94,90 eur. 
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu