Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2: vlajkový čipset pre strednú triedu

Výrobca uviedol ďalšiu generáciu čipsetu, ktorý v budúcnosti nájdeme v modeloch smartfónov vyššej strednej triedy. Ponúka vysoký výkon, vylepšené AI aj vysokorýchlostné pripojenie.

Predchodcu Snapdragon 7 Gen 1 predstavil Qualcomm v máji minulého roka a je súčasťou množstva modelov rôznych výrobcov. V porovnaní s minulou generáciou prináša nový čipset Snapdragon 7+ Gen 2 o 50 % vyšší výkon, pri grafickom procesore je to až 2x vyšší výkon, pričom energetická účinnosť je o 13 % vyššia.

V celej platforme je integrovaná umelá inteligencia, ovplyvňuje hranie hier, snímanie fotografií, nahrávanie videí a konektivitu. Čipset vyrobený 4 nm technológiou tvorí výkonné jadro Cortex-X2 s taktom do 2,91 GHz, tri hlavné jadrá Cortex-A710 pre bežné úlohy taktované do 2,49 GHz a štyri úsporné jadrá Cortex-A510 s taktom 1,8 GHz. 

Platforma podporuje Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E, 5G mmWave sub-6 GHz, Bluetooth 5.3, displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou s maximálnym rozlíšením QHD+, 200 Mpix obrazový snímač, nahrávanie 4K HDR videí so 60 fps, pamäť RAM LPDDR5, úložisko UFS 3.1, USB-C typu 3.1 a rýchle nabíjanie Quick Charge 5. 

Výrobcovia smartfónov už stihli informovať o novinkách, v ktorých čipset Snapdragon 7+ Gen2 pobeží. Čoskoro ho nájdeme v Redmi Note 12 Turbo a Realme GT Neo5 SE

Zdroj: qualcomm.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu