Snapdragon 8+ Gen 1 a Snapdragon 7 Gen 1: nové 4 nm čipset pre vlajkové modely

Firma Qualcomm uviedla vylepšenú verziu čipsetu, ktorý je určený pre top modely smartfónov. Ponúkne ešte vyššiu rýchlosť a spotrebuje menej energie. Spoznali sme aj nový Snapdragon 7 Gen 1 pre zariadenia vyššej strednej triedy s herným výkonom.

Aktuálne najvýkonnejší čipset určený pre Android zariadenia nájdeme už v množstve modelov rôznych výrobcov. Najnovší Snapdragon 8+ Gen 1 ponúka podľa výrobcu o 10 % lepší výkon a o 30 % vyššiu energetickú účinnosť než predchodca. 

Vyrobený je 4 nm technológiou a najvýkonnejšie jadro je taktované až na 3,2 GHz. Čipset podporuje nahrávanie 8K HDR videí, 5G pripojenie rýchlosťou až 10 Gbps, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E, 200 Mpix fotoaparát aj QHD+ displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Nechýba vylepšená umelá inteligencia. 

Okrem Snapdragonu 8+ Gen 1 predstavil Qualcomm aj mobilnú platformu pre vyššiu strednú triedu - Snapdragon 7 Gen 1, takisto vyrobený 4 nm architektúrou. Výrobca pri jeho uvedení kládol dôraz na herný zážitok vďaka vylepšenej grafike Adreno, ktorá je o 20 % rýchlejšia než predchodca. Ako prvý Snapdragon série 7 podporuje 200 Mpix rozlíšenie fotoaparátu. 

Prvé zariadenia s novým čipsetom Snapdragon 8+ Gen 1 a Snapdragon 7 Gen 1 sa dajú očakávať v priebehu tretieho štvrťroka 2022. 

Zdroj: qualcomm.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu