Prieskum ukázal, prečo Call of Duty: Vanguard u hráčov nezabodovalo

Nový diel série Call of Duty rozdelil hráčov na dva tábory. Tým hlučnejším sú veteráni série, ktorých Vanguard sklamal. Nový prieskum, ktorého sa zúčastnili stovky hráčov, sa pokúša nájsť odpoveď na otázku, prečo je to tak.

Tohtoročné Call of Duty: Vanguard (recenzia) síce má svoje kvality, ale u skalných fanúšikov série narazilo. Novinka totiž nepriniesla žiadnu revolúciu a potešila skôr tých, ktorí sériu dlhšie nehrali. Okrem nelichotivých hodnotení veteránov série, bol výsledkom tejto situácie aj pokles tržieb značky v UK až o 40 %. Viac svetla do toho, prečo mnohých hráčov Vanguard sklamal prináša nový prieskum. 

Zúčastnilo sa ho 671 hardcore hráčov zo Spojeného kráľovstva a Spojených štátov. Z nich 284 uviedlo, že si Call of Duty kúpili za posledných päť rokov, ale len 59 siahlo aj po tohtoročnom Vanguard. Hru odignorovalo konkrétne 79 % opýtaných. A čo ich odradilo? Respondenti mali na výber z niekoľkých odpovedí. Najviac zastúpený (55 %) bol dôvod, že sú jednoducho zaneprázdnení hraním iných hier a na Vanguard nemajú čas. 

Hneď druhým najčastejším dôvodom, pre ktorý hlasovalo 33 % respondentov bolo, že v posledných rokoch hrali až príliš veľa Call of Duty hier, a tak o nové pokračovanie nestoja. Presne 24 % hráčov nezaujalo zasadenie v 2. svetovej vojne a 20 % odradili negatívne recenzie. Konkurenciou pre tohtoročný diel sa ukázala aj free-to-play verzia Warzone, ktorej pred Vanguard dalo prednosť 14 % respondentov. 

Prieskum uzatvára 11 % hráčov, ktorí čakajú na inú hru a 17 % uviedlo možnosť iné. Pod ňou sa najčastejšie skloňoval odpor k spoločnosti Activision Blizzard, cenovka hry, toxická komunita hráčov (cheaterov), krátka kampaň či veľkosť hry. Call of Duty: Vanguard však nie je jedinou etablovanou sériou, ktorá to tento rok má ťažké. Prudko narazil aj očakávaný Battlefield 2042 a na ružiach ustlané nemá ani Far Cry 6. 

Zdroj: gamesindustry.biz

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu