Battlefield 2042: nová generácia vojnovej fps prinesie doteraz najväčšie boje

Nový prírastok do známej vojnovej série nebude mať kampaň pre jedného hráča. Vyjde 22. októbra na PC, nové, ale aj staré konzoly. Platformové verzie sa budú líšiť cenou. Veľkou novinkou bude dynamické počasie a rôzne prírodné katastrofy, ktoré ovplyvnia hrateľnosť.

Po niekoľkých menších únikoch sme sa konečne dočkali oficialneho predstavenia Battlefieldu 2042. Pôjde o prvý diel série od EA, ktorý nás prenesie na bojiská novej generácie.

Odohráva sa v blízkej budúcnosti, kedy je svet zničený katastrofami, ktoré vyvolalo globálne otepľovanie. Krajiny sa snažia chrániť vo vlastnej réžii a uprostred globálnej hospodárskej a politickej krízy zatvárajú svoje hranice. 

Udalosti sprevádza obrovský nárast utečencov, ale aj silné napätie medzi USA a Ruskom, ktoré sú na prahu vojny. Je na vás, aby ste zastavili konflikt a zabojovali o budúcnosť ľudstva.

Nepríjemným faktom je, že hra neponúkne kampaň pre jedného hráča. Bude orientovaná iba na multiplayerové hranie, kde sa na jednej mape môže stretnúť až 128 hráčov. To však platí len v prípade PC a konzol novej generácie, teda PS5 a Xbox Series X. Vydanie Battlefieldu 2042 je naplánované aj na konzoly minulej generácie, ktoré zvládnu hostiť len 64 hráčov. 

Novinkou budú doteraz najrozľahlejšie mapy v sérii a boje, ktoré budú sprevádzať dynamické poveternostné podmienky. Čakať tak môžete tornáda, piesočné búrky a iné katastrofy, ktoré budú meniť vzhľad, ale aj hrateľnosť danej mapy. 

Battlefieldu 2042 je plánovaný ako živá služba, ktorá sa časom bude rozvíjať. Hra pri vydaní dostane tri režimy a sedem máp. Čakať môžete aj širokú paletu vozidiel a zbraní, ktoré sú inšpirované dnešnými vojenskými prototypmi. 

Battlefieldu 2042 vyjde 22. októbra na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X. Cena je stanovená na 59,99 eur (PC, PS4 a Xbox One), 69,99 eur (PS5 a Xbox Series X). Ak vás novinka zaujala, v službách Game Pass a EA Play si ju budete môcť vyskúšať bezplatne už 15. októbra v podobe 10 hodinovej trial verzie. Prvú ukážku hrateľnosti uvidíme 13. júna na E3 konferencii Microsoftu. 


Zdroj: EA

Diskusia k článku:

Začať diskusiu