Predobjednávky Apple Watch Series 7 štartujú 8. októbra

Apple konečne zverejnil dátum štartu predaja najnovšej generácie inteligentných hodiniek so zvýšenou odolnosťou, väčším displejom a rýchlejším nabíjaním.

Apple Watch Series 7 boli predstavené na septembrovej konferencii spolu s novými iPhonmi 13 a dvojicou tabletov, no kalifornský výrobca vtedy dátum predaja neprezradil. Teraz konečne na svojom webe oznámil začiatok predobjednávok aj štart predaja. 

Siedma generácie Apple Watch dostala oproti predchádzajúcej väčší displej s minimálnym rámom hrubým iba 1,7 mm. Ide o prvé hodinky Applu, ktoré majú certifikáciu IP6X na odolnosť proti prachu a udržujú si odolnosť voči vode WR50. 

Apple Watch Series 7 majú využívajú používateľské rozhranie optimalizované pre väčší displej, novú klávesnicu QWERTY a dva unikátne ciferníky (Contour a Modular Duo) navrhnuté špeciálne pre novú generáciu. Nechýba always on režim a výrobca hovoril o vylepšenej čitateľnosti displeja na priamom slnku. 

Zrýchlilo sa aj nabíjanie, z nuly na 80 % kapacity to Watch Series 7 zvládnu za 45 minút. Bezdrôtová nabíjačka prišla o lightning konektor a dostala moderný USB-C.

Hodinky s hliníkovým telom budú dostupné v dvoch veľkostiach ciferníkov (41 mm a 45 mm) a v piatich farebných verziách. Modely z nehrdzavejúcej ocele sú k dispozícii v striebornej, grafitovej a zlatej a Apple Watch Edition sa budú predávať v titánovom prevedení a vesmírne čiernom titáne.

Predobjednávky štartujú 8. októbra, reálny predaj je naplánovaný na 15. októbra. Cena Apple Watch Series 7 začína na sume 429 eur. Podrobné európske ceny jednotlivých modelov zatiaľ nie sú v oficiálnom Apple Store zverejnené. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu