Predaje Samsung Galaxy S24 Ultra tvorili viac než 60 % objednávok novej série S24

Pred pár dňami sa na Slovensku začali predávať smartfóny novej série Galaxy S24. Podľa Samsungu prekonali tohtoročné predaje v rámci predobjednávok výrazne tú predchádzajúcu sériu.

Nový rad smartfónov tvorí trojica Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra s integrovaným dotykovým perom S Pen a najlepšou fotografickou výbavou. Novinky lákajú aj na pokročilé funkcie umelej inteligencie, výrobcom nazývané Galaxy AI.

Už v rámci predobjednávok bolo jasné, že nový rad zákazníkov oslovil. Predaj bol vyšší než pri predchádzajúcej sérii Galaxy S23. Najväčší záujem bol o špičkový model Galaxy S24 Ultra, objednalo si ho viac než 60 % zákazníkov. 

Najväčší záujem je o modely v čiernej farbe a s väčšou pamäťou. V rámci predobjednávok totiž platila akcia, pri ktorej ste mohli získať model s vyššou kapacitou úložiska za cenu nižšej pamäte. Čierny farebný variant prevládal v 40 % predobjednávok, nasledovala šedá (29 %) a fialová verzia (13 %). 

Najlacnejší model série Galaxy S24 má cenovku 899 eur, za najvybavenejší Galaxy S24 Ultra zaplatíte 1809 eur. Okrem štandardných farebných verzií sú v e-shope samsung.sk a v kamenných predajniach dostupné aj exkluzívne farebné kombinácie - Jade Green, Sandstone Orange a Saphire Blue. 

Lákadlom noviniek sú funkcie Galaxy AI, ktoré pomôžu pri komunikácii v neznámom jazyku, úprave textov, štylizácii, čítaní správ, úprave fotografií, vyhľadávaní na webe a podobne. Výbornou správou pre majiteľov nových smartfónov radu Galaxy S24 je záväzok výrobcu poskytovať sedem generácií aktualizácií operačného systému a sedem rokov bezpečnostných aktualizácií.  

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu