Porovnali sme 20 € a 30 € paušály našich operátorov

Neobmedzené hovory a SMS-ky dnes nájdete už u každého operátora, no keď chcete slušný objem dát, cena programu sa zvyčajne vyšplhá až na 30 eur.

O2 dnes uviedlo nové portfólio paušálov, ktorých prednosťou majú byť 10 GB balíky dát určené na sociálne siete, hudbu, spravodajstvo, filmy a navigáciu. Všetko podstatné sme vám priniesli v článku O2 Smart Paušál: neobmedzené volania od 15 € a veľký objem dát na vybrané apky

Nové paušály boli pre nás impulzom, aby sme sa pozreli, čo v podobnej cene ponúka konkurencia. 

Orange nedávno poznamenal, že jeho najpredávanejším programom je Go 30, v Telekome patrí medzi obľúbené paušály ÁNO L, ktorý má rovnaký 30-eurový poplatok. Žiadané sú však aj lacnejšie 20-eurové programy. Pozreli sme sa na bežnú ponuku, ktorá je dostupná na webe operátora. Dotácii na zariadenie sme sa nevenovali, takisto sme nebrali do úvahy žiadne akciové ponuky cez retenčné oddelenie.

Čo dostanete za 20 eur v O2, Orangei, Telekome a 4ke?

  • v O2 získate s Modrým Smart paušálom neobmedzené hovory, SMS a MMS správy, 1 GB voľných dát a 10 GB balík na jednu z vybraných aplikácií. 
  • v Orangei máte v programe Go 20 € neobmedzené hovory, neobmedzené SMS, MMS a 500 MB dát. Pri kúpe nového zariadenia získate na pol roka každý mesiac ďalších 10 GB.
  • v Telekome sú v tejto cene dva programy. ÁNO M ponúka neobmedzené volania aj správy (SMS + MMS), no obsahuje len 500 MB dát s možnosťou navýšiť objem na 1 GB, ak sa pridáte do skupiny Magenta 1. Ďalších 500 MB dostanete počas 12-tich mesiacov pri kúpe programu cez web operátora. Paušál ÁNO M Dáta ponúka len 100 minút na hovory, no 4 GB dát, ktoré pri zaradení do skupiny Magenta 1 narastú na 8 GB. Takisto platí, že pri kúpe cez web dostanete počas jedného roka každý mesiac ďalších 500 MB.
  • vo 4ke máte za 20 eur k dispozícii program Sloboda Nekonečno+ s neobmedzeným počtom minút, SMS aj dát (FUP 300 GB mesačne). Zákazníci 4ky môžu využívať na dátovanie po celom Slovensku nielen vlastnú sieť operátora, ale aj národný roaming Orangeu (2G a 3G sieť). 

Čo dostanete za 30 eur v O2, Orangei, Telekome a 4ke?

  • v O2 získate so Zlatým Smart paušálom neobmedzené hovory, SMS a MMS správy, 10 GB voľných dát a tri 10 GB balíky na tri vybrané aplikácie, z toho jednu prémiovú. 
  • v Orangei dostanete s programom Go 30 € neobmedzené hovory, neobmedzené SMS, MMS a 4 GB dát. Pri kúpe nového zariadenia máte počas pol roka každý mesiac ďalších 10 GB.
  • v Telekome získate k ÁNO L neobmedzené volania aj správy (SMS + MMS) a 10 GB dát s možnosťou navýšiť objem na 15 GB, ak sa pridáte do skupiny Magenta 1. Ďalší 1 GB dostanete počas 12-tich mesiacov pri kúpe programu cez web operátora. 
  • 4ka 30-eurový paušál v ponuke nemá, všetko dôležité získate už za 20 eur mesačne s vyše spomínaným programom Sloboda Nekonečno+. 

Ako vidno, ponuka našich operátorov je široká, vyberie se snáď každý. Niekto preferuje cenu, iný medzi kritéria zaradí aj objem dát, spoľahlivosť siete, pokrytie, prípadne prenosové rýchlosti. Prichádza vianočné obdobie, kedy veľa zákazníkom končí viazanosť a možno zvažujú, či ostanú alebo prejdú ku konkurencii. Naše malé porovnanie im môže pomôcť v rozhodovaní. 

 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne04.11.2019 - 19:22 Trvalý odkaz

Mam Ano L s Xboxom za 20 evri mesačne už takmer rok. Je to kvoli závodu kde pracujem, ale chcel som sa len pochvalit prvý, nez tu zacnu machrovat čávovia s vyhádanými ponukami.

Juraj 050622.07.2020 - 11:30 Trvalý odkaz

Keď máš Áno L za 20€ s DPH samozrejme s viazanosťou 24. Tak to buď rád. Ja ako starý zákazník platím za Áno L 30 € s DPH samozrejme s viazanosťou 24 mesiacov. Chcel som mizernú zľavu -20 % a nedali mi,ani to,aby som platil 24€ s DPH samozrejme s viazanosťou 24 mesiacov. Niektorí zákazníci platia 18€ s DPH samozrejme s viazanosťou 24 mesiacov ( zľava -40%). Prečo ja,ako platiaci zákazník nemožem platiť 24€ s DPH? Je ho fér?!

Celá diskusia 2 príspevky