O2 Smart Paušál: neobmedzené volania od 15 € a veľký objem dát na vybrané apky

O2 od 5. novembra mení portfólio paušálov. Nová generácia programov sa viac zameriava na online komunikáciu, hudbu, filmy a spravodajstvo. Okrem bežných dát budú k dispozícii bezplatné 10 GB balíky na vybrané aplikácie.

Nový koncept O2 Smart Paušálov zahŕňa päť programov s mesačným poplatkom od 15 do 50 eur. Všetky obsahujú neobmedzené volania, SMS a MMS správy. V najmenšom nenájdete žiadne voľné dáta, keď chcete surfovať po internete, môžete si dokúpiť 1 GB balík za 3 eurá.

Zvyšné štyri Smart Paušály sú už zaujímavejšie. Každý ponúka určitý objem voľných dát (1 a viac GB) a k tomu minimálne jeden 10 GB balík, ktorý môžete navyše využiť na jednu z dostupných aplikácií: Facebook, Instagram, WhatsApp, Viber, Tik Tok, Gmail, Waze alebo Google Mapy. 

Od Strieborného paušálu operátor pridáva prémiové aplikácie, ktoré zahŕňajú aj predplatné. Na výber sú HBO Go, Tidal, O2 TV, Denník N a SME. Posledné YouTube v ponuke je bez predplatného. 

Čím vyšší paušál, tým viac aplikácií si môžete aktivovať. Samozrejmosťou ostáva aj bonus na telefón, no pokiaľ sa ho vzdáte, dostanete namiesto zľavy na nové zariadenie ďalší 10 GB balík na štandardnú alebo prémiovú aplikáciu.

Ponuka O2 Smart Paušálov:

  • Biely 15 €: neobmedzené volania, SMS a MMS, 1 GB dát za 3 eurá, bez bonusu na telefón
  • Modrý 20 €: neobmedzené volania, SMS a MMS, 1 GB dát, 10 GB na jednu štandardnú aplikáciu, 60 € bonus na zariadenie alebo 10 GB na štandardnú aplikáciu. 
  • Strieborný 25 €: neobmedzené volania, SMS a MMS, 3 GB dát, 2 x 10 GB na dve aplikácie, z toho jednu prémiovú, 72 € bonus na zariadenie alebo 10 GB na štandardnú aplikáciu. 
  • Zlatý 30 €: neobmedzené volania, SMS a MMS, 10 GB dát, 3 x 10 GB na tri aplikácie, z toho jednu prémiovú, 120 € bonus na zariadenie alebo 10 GB na štandardnú aplikáciu.ň
  • Platinový 50 €: neobmedzené volania, SMS a MMS, 25 GB dát, 4 x 10 GB na štyri aplikácie, z toho dve prémiové, 240 € bonus na zariadenie alebo 10 GB na štandardnú aplikáciu. 

 
Dáta na zvolené aplikácie sa môžu využívať aj pri cestách do krajín EÚ bez príplatku, rovnako ako základný objem dát.

Určite je škoda, že zákazník nemôže používať 10 GB balík dát súhrnne na všetky štandardné aplikácie, ale musí si zvoliť len jednu. Ťažko sa nájde situácia, kedy spotrebuje celý objem za jeden mesiac pri akejkoľvek z nich. Ani počas denného navigovania pomocou Waze alebo Google máp neminiete celý balík. 

Výhodou prémiových aplikácií je zahrnuté predplatné. Mesačne tak môžete napríklad pri kombinácii HBO Go a Denník N ušetriť 12,98 eur (5,99 + 6,99 eur). V aplikácii Denníka N je zahrnuté aj ekonomické spravodajstvo. 

Pôvodné portfólio O2 Paušálov sa od 5. novembra 2019, kedy nastupujú O2 Smart Paušál, nebude dať aktivovať. Nový zákazník bude vyberať už len z nových programov. Existujúci zákazník si môže svoj pôvodný paušál ponechať, alebo prejsť na nový Smart Paušál. 

Diskusia k článku:

Martin04.11.2019 - 13:11 Trvalý odkaz

Toto chcu akoze komu ponuknut?Tym co konci go30 za polovicu?Ti na to vykaslu.Ved staci pri str doplatit 5eur a maju anoL.

ML04.11.2019 - 21:23 Trvalý odkaz

No neviem, pridali nejaké dáta k doterajším paušálom a zároveň ich zdraželi. To je čo za umenie?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease04.11.2019 - 22:44 Trvalý odkaz

"Zvyšné štyri Smart Paušály sú už zaujímavejšie. Každý ponúka určitý objem voľných dát (10 a viac GB)"

Toto je dosť nešťastná formulácia. Pokiaľ vidím dobre.
Modrý paušál (20€) ponúka 1GB voľných dát
Strieborný paušál (25€) ponúka 3GB voľných dát

Celá diskusia 3 príspevky