PlayStation 5 sa stala najrýchlejšie predávanou konzolou v histórii Sony

Výrobca populárnej konzoly PlayStation má dôvod na radosť. Nová PS5 síce patrila k nedostatkovému tovaru, no aj napriek tomu sa jej podarilo pokoriť obrovský míľnik a od svojho uvedenia predala už 10 miliónov kusov.

Sony zverejnilo na svojom blogu novinku, ktorá zaznamenáva obrovský míľnik. Od novembrového vydania novej PS5 (recenzia) sa predalo 10 miliónov kusov po celom svete. Stala sa tak najrýchlejšie predávanou konzolou v histórii Sony. Za oznámením stojí Veronica Rodgers, senior viceprezidentka pre globálny predaj a obchodné operácie. 

Poukázala na to, že úspech PS5 dosiahli vďaka úžasným inováciám, akými sú napríklad rýchly SSD disk, pohlcujúci 3D zvuk a dynamický ovládač DualSense. Odhaduje sa, že Sony sa mohlo podariť pokoriť tento míľnik aj skôr, no PS5 bola v prvých mesiacoch extrémne nedostatkovým tovarom.

Ak ste si ju predobjednali, museli ste mať aj poriadnu dávku šťastia, aby vám stihla doraziť. To viedlo k rôznym bazárovým ponukám od špekulantov, ktorí sa za 499 eurovú konzolu neštítili pýtať aj 800 eur. 

Momentálne sa situácia s dostupnosťou zdá lepšia a podobných ponúk ubúda. Medzi ďalšie lákadlá na kúpu novej PS5 budú patriť prichádzajúce hry ako Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Far Cry 6 či Battlefield 2042. 

Zdroj: sie.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu