PlayStation 5 bude zrejme nedostatkovým tovarom ešte aj budúci rok

Ak čakáte na masovú dostupnosť novej PlayStation 5, zrejme budete čakať ešte aj budúci rok. Sony síce plánuje do obchodov dodať viac kusov než doteraz, no ani tento počet nedokáže dorovnať dopyt, ktorý drasticky prevyšuje ponuku.

Konzola PlayStation 5 (recenzia) síce priniesla naozaj podarené vylepšenia na viacerých frontoch, no aj napriek tomu si na ňu veľa hráčov ešte nesiahlo. Dôvodom je dopyt, ktorý drasticky prevyšuje ponuku. Výrobu totiž sprevádzalo niekoľko problémov, vrátane globálneho nedostatku polovodičov. Sony tak zatiaľ predalo 7,8 milióna konzol a v priebehu nasledujúcich mesiacov by do obchodov malo dodať ďalších 14 miliónov kusov. 

Ani tieto počty však zrejme nebudú stačiť. Agentúra Bloomberg uvádza, že Sony upozorňuje analytikov na globálny nedostatok ich novej konzoly, ktorý by mal pretrvať ešte budúci rok. Na briefingu za zatvorenými dverami mal finančný riaditeľ Sony Hiroki Totoki potvrdiť, že aj keď zabezpečia oveľa viac konzol než doteraz, nemyslí si, že by dokázali pokryť dopyt. 

Aj keď je situácia s dostupnosťou konzoly zlá, v Sony napriek tomu majú dôvod na radosť. Počas vydania konzoly sa im totiž podarilo predať oveľa viac kusov než v prípade predchádzajúcej PS4. Ak o novú PS5 máte záujem, odporúčam vám vytvoriť predobjednávku. Dostupnosť konzoly síce e-shopy len ťažko stanovujú na presný dátum, ale nové kusy zvyknú prichádzať priebežne. Ak si teda konzolu predobjednáte, určite sa k nej dostanete oveľa skôr, než v prípade čakania na jej masovú dostupnosť. 

Zdroj: Bloomberg

Diskusia k článku:

Začať diskusiu