Orange ruší poplatok za prístup do 5G siete. Pre paušály Go Safe ju sprístupní zadarmo

Spustenie rýchlej dátovej 5G siete sprevádzal 5-eurový balíček Extra dáta, ktorým Orange pri väčšine paušálov podmieňoval prístup do 5G siete. V októbri nastane zmena.

Orange sprístupnil 5G sieť na Slovensku v máji minulého roka v časti Bratislavy a Banskej Bystrice. S postupným rozširovaním do ďalších oblastí Slovenska sa operátor rozhodol k správnemu kroku a od 21. októbra 2022 bezplatne a automaticky sprístupní svoju 5G sieť všetkým zákazníkom s paušálmi Go Safe. 

Od tohto dátumu vám stačí na pripojenie do 5G siete Orangeu iba telefón s podporou 5G a nachádzať sa v pokrytí. Nebudete tak potrebovať balík Extra dáta. Aktuálne pokrýva operátor 5G signálom 6,6 % populácie Slovenska a do konca roka ho chce rozšíriť na 20 %. 

Prístup do 5G siete Orangeu získajú všetci zákazníci s ktorýmkoľvek paušálom Go Safe - Mini, Small, Light, Basic, Optimal, Extra, Premium, Yoxo, Data Basic a Data Optimal. Najvyšší paušál Go Safe Exclusive obsahoval prístup do 5G siete už predtým. 

Dátový balík Extra dáta s mesačným poplatkom 5 eur, ktorý ste doteraz potrebovali na prístup do 5G siete, ostáva naďalej v ponuke a môžete si ho aktivovať v prípade, že potrebujete v rámci mesiaca viac voľných dát, než ponúka váš paušál. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok