Oppo patrí medzi najväčších žiadateľov o patenty na svete

Spoločnosť podala už viac než 88-tisíc žiadostí a je držiteľom vyše 44-tisíc patentov v oblastiach 5G, umelej inteligencie, rýchleho nabíjania a zobrazovania.

Oppo sa v tlačovej správe pochválilo, že za uplynulé roky podala firma patenty vo viac než 40 krajinách a oblastiach. Ku konci minulého roka zaznamenala cez 88 000 celkových patentových prihlášok, z ktorých 90 % bolo úžitkových. 

Podľa Svetovej organizácie duševného vlastníctva WIPO (World Intellectual Property Organization) sa Oppo už v roku 2021 zaradilo medzi šesť najväčších žiadateľov o patenty.  K 31. decembru 2022 mu bolo udelených cez 44 000 patentov.

Oppo získava patenty predovšetkým v oblastiach technológií 5G, umelej inteligencie, rýchleho nabíjania a zobrazovacích technológií. Z vývoja nových technológií profituje aj zákazník. 

Napríklad už v máji 2019 priniesla značka Oppo do Európy prvý komerčný smartfón pre siete 5G a veľký ohlas zaznamenalo aj extrémne rýchle nabíjanie prostredníctvom technológií VOOC a SuperVOOC. Onedlho príde na trh prvý smartfón s 240 W bleskovým nabíjaním. Uvedie ho dcérska značka Realme. Viac informácií sa dozviete z článku Potvrdené: Realme GT Neo5 prinesie 240 W nabíjanie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu