Potvrdené: Realme GT Neo5 prinesie 240 W nabíjanie

O super rýchlom nabíjaní, ktoré doplní 4500 mAh batérii energiu už za deväť minút, sme písali už pred rokom, no až tento rok sa stane realitou v komerčne dostupnom smartfóne.

Prvýkrát predviedlo Oppo, ktoré s dcérskou značkou Realme zdieľa niektoré technológie, 240 W SuperVOOC nabíjanie na minuloročnom MWC 2022. Dokáže nabiť 4500 mAh batériu z nuly do 100 % len za deväť minút. 

Najskôr to boli špekulácie, nedávno to už potvrdil aj výrobca. Bleskovým nabíjaním sa bude pýšiť pripravovaný smartfón Realme GT Neo5. Ten sa tak stane prvým na svete, ktorý bude 240 W nabíjanie ponúkať. 

Zákazníci sa podľa výrobcu nemusia obávať o bezpečnosť ani životnosť akumulátora, keďže pracoval aj na bezpečnosti adaptérov a nabíjacích káblov, aby boli minimalizované potenciálne bezpečnostné riziká tak rýchleho nabíjania. 

Podľa neoficiálnych infomácií dostane Realme GT Neo5 6,7'' 144 Hz displej, 50 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a čipset Snapdragon 8+ Gen 1. Dodávať sa vraj bude aj verzia s Dimensity 8200, no zrejme ponúkne "iba" 150 W nabíjanie. Všetky podrobnosti sa dozvieme už vo februári, kedy bude mať pripravovaná novinka premiéru. 

Zdroj: weibo.com/Realme, twitter.com/RealmeGlobal

Diskusia k článku:

Začať diskusiu