One UI Watch4.5 prinesie na Samsung Galaxy Watch4 nové funkcie a pohodlnejšie ovládanie

Už čoskoro sa majitelia najnovšej generácie inteligentných hodiniek dočkajú novej verzie rozhrania One UI. Okrem iného prinesie lepšie možnosti vkladania textu, jednoduchšie volanie a celý rad nových funkcií.

Jednou z hlavných zmien, ktoré používateľské rozhranie One UI Watch4.5 prináša na hodinky Samsung Galaxy Watch4 (recenzia), je plnohodnotná QWERTY dotyková klávesnica priamo na displeji hodiniek. Súčasťou výbavy je aj funkcia Swipe pre ľahšie automatické vkladanie textu. Doterajšie spôsoby vkladania zostávajú funkčné a dajú sa kombinovať aj počas písania.

Novinkou je systém duálnych SIM kariet, čo výrazne vylepšuje možnosti telefonovania priamo pomocou hodiniek. Na smartfóne si zvolíte preferovanú SIM kartu a hodinky sa s ňou automaticky synchronizujú. Na displeji sa prehľadne a čitateľne zobrazí, ktorú kartu hodinky práve používajú, a môžete medzi nimi podľa potreby prepínať.

Pribudne aj viac možností pri personalizácii ciferníka. Jednotlivé ciferníky sa bude dať ukladať medzi obľúbené položky v rôznych farebných variantoch a s rôznymi zobrazenými funkciami. Jeden ciferník teda môžete uložiť v niekoľkých odlišných podobách.

One UI Watch4.5 ponúka vylepšené možnosti ovládania aj pre používateľov so špeciálnymi potrebami. Majitelia so zníženou schopnosťou rozoznávať farby si môžu na displeji nastaviť odtiene podľa ľubovôle tak, aby grafické prvky videli čo najlepšie. Je možné tiež zvýrazniť kontrast kvôli čitateľnejšiemu písmu. 

Medzi ďalšie funkcie na uľahčenie viditeľnosti patrí možnosť znížiť priehľadnosť grafických prvkov či odstrániť animácie. Požívatelia s poruchami sluchu zase môžu ľahko nastaviť vyváženie stereo zvuku medzi ľavým a pravým kanálom na slúchadlách s Bluetooth.

Ak by ste mali problém s dotykovým ovládaním, je možné predĺžiť dĺžku odozvy pri dotyku, prípadne využiť funkciu Ignorovať opakovaný dotyk, ktorá vypne reakcie na dvojité kliknutie.

Okrem toho môžete nastaviť, ako dlho zostanú na displeji zobrazené rôzne dočasné ovládacie či iné prvky (napr. ovládanie hlasitosti alebo notifikácia). Tlačidlo pre návrat na základnú obrazovku je možné nastaviť tak, aby sa s jeho pomocou prepínali najčastejšie používané funkcie

Nové rozhranie One UI Watch4.5 bude k dispozícii v treťom štvrťroku tohto roku a ponúkne aj ďalšie funkcie, o ktorých sa bližšie informácie zatiaľ pripravujú. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu