OFICIÁLNE: EA končí s FIFA a premenuje svoju futbalovú sériu

Výsledkom rozviazania spolupráce EA s Medzinárodnou futbalovou federáciou je, že séria FIFA sa premenuje po neuveriteľných 30 rokoch. Zároveň chce priniesť budúcnosť interaktívneho futbalu bez obmedzení.

Začiatkom marca sme vás informovali, že EA zrejme ukončí licenčnú zmluvu s FIFA, ktorá vraj obmedzuje hernú sériu. Herný vydavateľ vtedy sa vtedy odvolával na to, že Medzinárodná futbalová federácia sérii FIFA neposkytuje žiadnu dodatočnú hodnotu. Zároveň vraj bráni v expanzii hier a spôsobuje ťažkosti s vytváraním nových režimov či partnerstvom so značkami tretích strán. 

O odstrihnutí EA sa však špekulovalo už dlhšie a dnes je to konečne oficiálne. Dvorná futbalová videoherná séria sa tak po 30 rokoch premenuje a po novom bude niesť názov EA SPORTS FC. Má reprezentovať budúcnosť interaktívneho futbalu a zároveň vytvoriť príležitosť na inovácie či evolúciu série. 

EA zároveň ubezpečuje, že súčasťou značky stále zostáva licenčné portfólio, ktoré tvorí viac ako 19-tisíc hráčov, 100 štadiónov a 30 líg. Ale aj exkluzívne partnerstvá s Premier League, LaLigou, Bundesligou, Seriou A či MLS. V budúcnosti vraj máme očakávať aj ďalšie. 

Zdroj: ea.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu