EA zrejme ukončí licenčnú zmluvu s FIFA, ktorá vraj obmedzuje hernú sériu

Podľa šéfa Electronic Arts má byť dohoda s FIFA obmedzujúca. Hrám údajne neposkytuje žiadnu hodnotu a spôsobuje problémy počas vývoja.

Séria FIFA patrí k top značkám z produkcie Electronic Arts. Podľa najnovších informácií sa však zdá, že jej názov môže byť minulosťou. Šéf EA Andrew Wilson totiž priznal, že zvažujú ukončenie licenčnej zmluvy s FIFA, ktorú mali prehodnocovať ešte v októbri minulého roka. Už vtedy v EA uvažovali o premenovaní futbalovej série. 

Podľa Wilsona má byť obchodná dohoda s FIFA zbytočne obmedzujúca pre hry a neposkytuje im žiadnu dodatočnú hodnotu. Majú ťažkosti s vytváraním režimov, partnerstvom so značkami tretích strán či hlbším expandovaním série. Názov FIFA vraj pre EA mimo majstrovstiev predstavuje iba štyri písmená na obale hry. 

Vďaka partnerstvu s Medzinárodnou futbalovou federáciou má EA prístup na majstrovstvá sveta každé štyri roky. Mimo toho má však aj ďalšie licenčné dohody. Tie vydavateľovi umožňujú používať podoby a mená hráčov, tímov či líg bez toho, aby potreboval zmluvu s FIFA. Uvidíme, ako sa celá situácia napokon vyvinie a či populárna futbalová séria zmení názov, s ktorým si ju hráči spájajú už od roku 1993. 

Zdroj: theverge.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu