O2 v H1 2022: vyššie výnosy, viac zákazníkov

Operátor zverejnil svoje výsledky hospodárenia za prvých šesť mesiacov tohto roka. Počet zákazníkov vzrástol o vyše tri percentá. Výrazne narástlo aj pokrytie 5G sieťou.

Výnosy O2, ktoré zahŕňajú aj výsledky spoločnosti O2 Business Services, dosiahli v prvej polovici roka 152 mil. eur, čo predstavuje mierny medziročný nárast o 1,2 %. Zákaznícka báza sa v prvej polovici roka medziročne zvýšila o vyše 3 % na 2,31 milióna

Poznámka: porovnanie s Telekomom - celkový počet aktívnych zákazníkov, ktorí využili služby operátora za posledné tri mesiace, dosiahol 2 141-tisíc zákazníkov. Teda menej než O2. 

Zákazníci s pravidelnou mesačnou platbou tvorili z celkovej zákazníckej bázy 68,8 % podiel. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol výšku 11 eur, čo je rovnaká výška aká bola v rovnakom období minulého roka. 

Prvý polrok 2022 bol aj v znamení budovania vlastnej 5G siete. Aktuálne je rýchla dátová sieť piatej generácie dostupná už vo vyše 140 lokalitách po celom Slovensku.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nanoSIM20.08.2022 - 09:42 Trvalý odkaz

Hmm, prečo potom čítam na FB toto:
O2 SK
Ahoj Patrik. K zrušeniu Digitálneho bonusu sme pristúpili v reakcii na pokračujúci rast cien tovarov a služieb, a špeciálne energií, ktoré tvoria významnú časť našich nákladov na prevádzku telekomunikačných sietí. Posledné mesiace nám ukazujú, že nepredvídateľný rast cien v ekonomike nie je len krátkodobou záležitosťou, ale podľa posledných odhadov sa nárastu cien nevyhneme ani v budúcom roku. Aj preto sme po dôkladnom zvážení boli nútení zareagovať a pristúpili sme k zrušeniu Digitálneho bonusu. Vaše O2 ?

Celá diskusia 1 príspevok