Nová kompaktnejšia konzola PS5 je už dostupná aj na Slovensku. Kde sa dá kúpiť?

Kompaktnejšia verzia konzoly PlayStation 5 sa u nás predáva pod názvom PS5 Slim. Ponúkne 1 TB disk, mierne upravený dizajn a telo menšie o 30 %.

Sony začiatkom októbra predstavilo novú kompaktnejšiu konzolu PS5 s 1 TB diskom. Po necelých dvoch mesiacoch sa dostáva aj k nám a už ju bez problémov kúpite na Slovensku aj v Česku. Zatiaľ je dostupná u štyroch autorizovaných predajcov, ktorých nájdete na oficiálnom PlayStation webe.

Nová konzola PlayStation 5 má rovnaké technické špecifikácie ako originálny model. Výnimkou je však kapacita SSD disku, ktorá narástla na 1 TB oproti pôvodným 825 GB. Ostatné zmeny sa týkajú hlavne konštrukčnej a vizuálnej stránky. Telo konzoly sa po novom skladá zo štyroch samostatných krycích panelov. Horná časť zostáva matná, zatiaľ čo dolná je lesklá. Súčasťou dizajnovej evolúcie je aj nová dvojica stojanov, ktorá pôsobí elegantnejší dojmom. Horizontálny nájdete v balení a vertikálny si môžete dokúpiť za 29,99 eur. 

Evolučná PS5 je dostupná v dvoch verziách. Štandardnú dopĺňa digitálna, tentokrát však s možnosťou pripojenia externej Ultra HD Blu Ray mechaniky. Na prvý pohľad zaujme tiež kompaktnejšia konštrukcia a inžinierom Sony sa podarilo stlačiť hardvér PS5 do tela, ktoré je o 30 % menšie. Lepšie je na tom aj hmotnosť konzoly, ktorá sa znížila o 24 a 18 % podľa verzie. Novinka sa u nás predáva pod názvom PS5 Slim za odporúčanú maloobchodnú cenu 549 eur v štandardnej a 449,99 eur v digitálnej verzii.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu