Sony predstavilo novú kompaktnejšiu konzolu PS5 s 1 TB diskom. Poznáme verzie aj slovenské ceny

Nová PlayStation 5 ponúka aj evolúciu v oblasti dizajnu, ktorý je rozdelený na štyri samostatné panely. Konzola je navyše po novom menšia a ľahšia.

Už mesiace sa šepká o tom, že Sony pripravuje ďalšiu verziu svojej PS5. Rôzne úniky spomínali najmä slim model, no realita je napokon trochu iná. Všetkým dohadom je však koniec a máme tu oficiálne predstavenie novej kompaktnejšej konzoly PS5. Sony s ňou chce reagovať na aktuálne potreby hráčov a priniesť viac flexibility. Hardvér však zostáva rovnaký a zmeny sa týkajú predovšetkým dizajnu či funkčnosti. 

Nová PS5 zostáva v dvoch verziách, kde štandardnú doplní digitálna, tentokrát však s možnosťou pripojenia externej Blu Ray mechaniky. Tú si môžete ku konzole dokúpiť neskôr za odporúčanú cenovku 119,99 eur. Evolučné zmeny lákajú najmä na kompaktnejší dizajn a inžinierom Sony sa podarilo stlačiť hardvér PS5 do tela, ktoré je o 30 % menšie. Hmotnosť konzol sa navyše znížila o 24 a 18 %, zatiaľ čo úložisko narástlo na 1 TB.

Telo sa po novom skladá zo štyroch samostatných krycích panelov. Horná časť zostáva matná, zatiaľ čo dolná je lesklá. Súčasťou dizajnovej evolúcie je aj nová dvojica stojanov, ktorá pôsobí elegantnejší dojmom. Horizontálny nájdete v balení a vertikálny si môžete dokúpiť za 29,99 eur. Nové PS5 konzoly budú od budúceho mesiaca. 

Predaj však štartuje v USA a globálne uvedenie príde postupne. Cena štandardnej verzie je stanovená na 549,99 eur a digitálna sa u nás bude predávať za 449,99 eur


Zdroj: blog.playstation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu