Nothing phone (1) má byť konkurenciou iPhonom a oživiť unavený svet smartfónov

Očakávaný smartfón spoločnosti Nothing príde tento rok v lete. Pobeží v ňom čipset od Qualcommu a vlastný operačný systém Nothing OS.

Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ firmy Nothing Carl Pei odhalil počas nedávnej udalosti plány o očakávanom smartfóne. Pôjde o druhý produkt spoločnosti. Prvým sú úplne bezdrôtové slúchadlá Nothing ear (1) s unikátnym dizajnom a ANC za 99 eur, ktoré sa predávajú aj na Slovensku. 

Mali premiéru v lete minulého roka, a tak až rok od ich uvedenia spoznáme telefón, o ktorom sa špekuluje už od čias odchodu Carla Peia z firmy OnePlus a založení nového podniku. Veľa o pripravovanej novinke ale zatiaľ neprezradil.

Vieme len, že Nothing phone (1) bude poháňaný bližšie nešpecifikovanou mobilnou platformou Qualcomm Snapdragon a pobeží v ňom operačný systém Nothing OS. Prvá ukážka systému bude k dispozícii na stiahnutie na vybraných modeloch smartfónov od apríla.

Podľa šéfa firmy sa má nadstavbou vyrovnať iPhonom a ponúknuť najpresvedčivejšiu alterantívu výrobkom od Applu. Nothing phone (1) má priniesť svieži vietor do unaveného sveta smartfónov, vyššiu používateľskú hodnotu a unikátny dizajn. Ďalšie informácie by sme sa mali dozvedieť v priebehu nasledujúcich mesiacov.

Zdroj: eu.nothing.tech

Diskusia k článku:

Začať diskusiu