Nothing Ear (2): ikonický dizajn, vylepšený zvuk, vyššia cena

Druhá generácia úplne bezdrôtových slúchadiel prináša mierne vylepšený zvuk a o polovicu vyššiu cenu, než s akou štartovala predchádzajúca generácia.

Na prvý pohľad by bežný používateľ rozpoznal prvú a druhú generáciu bezdrôtových slúchadiel značky Nothing len ťažko. Obidva modely spája známy dizajn s priesvitným prevedením s červenou bodkou na "nožičke". Zmenilo sa len umiestnenie niektorých komponentov, napríklad mikrofónu na hornej časti konštrukcie.

Základné parametre:

Rozmery slúchadiel: 29 x 22 x 24 mm, hmotnosť slúchadiel: 4,9 g, rozmery puzdra: 56 x 56 x 22 mm, hmotnosť puzdra: 57,9 g, vodič: 11,6 mm (dynamický), grafénová membrána, hybridné ANC s redukciou až o 40 dB, tri HD mikrofóny, batéria v slúchadle 33 mAh, batéria v puzdre 485 mAh, výdrž batérie 36 hodín (vypnuté ANC) a 22 hodín (zapnuté ANC), USB-C, Bluetooth 5.3, bezdrôtové nabíjanie štandardu QI, detekcia v uchu, rýchle párovanie, dotykové gestá, odolnosť voči striekajúcej vode IP54, minimálna kompatibilita: Android 5.1 a iOS 11.

Nezmenila sa ani veľkosť meničov (11,6 mm) a kozmetickou úpravou prešla hmotnosť slúchadla, bude o 0,2 gramy nižšia. Naopak, hmotnosť puzdra sa veľmi mierne navýšila o pol gramu. Novinka si polepšila v ochrane voči prachu. Predchodca Ear (1) získal certifikáciu IPX4, slúchadlá Nothing Ear (2) majú IP54, puzdro IP55. 

Vylepšený zvuk sa pýši certifikáciou Hi-Res Audio a technológiou LHDC 5.0. Nový dvojkomorový dizajn má zlepšovať celkovú kvalitu zvuku plynulejším prúdením vzduchu. Ear (2) sú navyše vybavené duálnym pripojením na jednoduché prepínanie medzi zariadeniami s technológiou Clear Voice pre kvalitný zvuk aj počas veterného počasia.

Vďaka trom mikrofónom s vysokým rozlíšením na každom slúchadle a algoritmu redukcie šumu AI, ktorá dokáže odfiltrovať viac než 20 miliónov zvukových vzoriek, dokážu Ear (2) eliminovať hluk na pozadí a zlepšiť hlas počas hovorov v reálnom čase.

Nechýba hybridné aktívne potlačenie okolitých ruchov (ANC) ani bezdrôtové nabíjanie batérie. Výdrž podľa výrobcu je pri dobíjaní z puzdra s vypnutým ANC opäť 36 hodín, so zapnutou funkciou sa znížila o dve hodiny na 22 hodín. 

Nothing Ear (2) sa predávajú prostredníctvom oficiálneho internetového obchodu v bielej farbe za 149 eur, od 28. marca budú dostupné globálne u obchodných partnerov. 

Zdroj: nothing.tech

Diskusia k článku:

Začať diskusiu