Nokia TV: 4K Ultra HD panel, Android Pie a 55'' uhlopriečka

Novinka v portfóliu Nokie bude zrejme konkurovať OnePlus TV. Okrem štandardných smart funkcií chce ponúknuť inteligentné stmievanie. Vďaka tomu dosiahne lepší kontrast a hĺbku čiernej.

Pre výrobcov mobilných telefónov sa trh televízorov stáva v poslednej dobe atraktívnejší. Deje sa tak aj z dôvodu nárastu streamovacích služieb, kde naposledy pribudlo Disney+. Viac informácií nájdete v článku Disney+ štartuje s bohatou ponukou obsahu. Portfólio výrobkov chce rozšíriť v tomto smere aj Nokia, ktorá už nejaký čas pracuje na svojom vlastnom televízore. 

Aktuálne predajný reťazec Flipkart oznámil, že na trh uvedie novinku s názvom Nokia TV. Má dostať 4K Ultra HD panel s 55-palcovou uhlopriečkou a audiom od JBL.

Správa ďalej uvádza, že Nokia TV dostane operačný systém Android Pie doplnený o podporu aplikácií Obchodu Play. Medzi funkciami sa hovorí o inteligentnom stmievaní. Televízor by mal vďaka nej ponúknuť lepší kontrast a hlbšiu čiernu. 

Celý proces výroby má prebiehať v Indii, ktorá sa rovnako spomína aj pri úvodnej dostupnosti zariadenia. Prípadné rozšírenie do iných krajín zatiaľ nie je známe. Očakáva sa, že Nokia TV dorazí na pulty obchodov začiatkom decembra. Konkurovať jej bude OnePlus TV, ktorej sme sa venovali v článku OnePlus oznámilo vývoj vlastného televízora.

Zdroj: timesofindia.indiatimes.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu