Disney+ štartuje s bohatou ponukou obsahu

Za mesačný poplatok 6,99 eur ponúkne prístup k takmer 500 filmom a mnohým seriálom. Nechýbajú klasické animované filmy, produkcia Marvelu, Star Wars, Pixaru alebo National Geographic.

Rozmach streamovacích služieb stále napreduje. Úspechy Netflixu chce napodobniť viacero veľkých hráčov. Začiatkom mesiaca svoje snaženie v tejto oblasti odštartoval Apple (viac v článku Apple TV+ odštartuje v novembri s cenou 4,99 € mesačne).

Teraz je na rade veľký myšiak, so svojou službou Disney+, ktorá je momentálne dostupná v USA, Kanade a Holandsku. Podporuje sledovanie na Androide, iOS, Amazon FireTV, FireOS, PS4, Xbox One, LG webOS a smart televízoroch od Samsung. 

Za mesačný poplatok 6,99 eur získate podľa Disney prístup k takmer 500 filmom a 7500 epizódam seriálov. Služba zahŕňa aj obsah od Marvelu, Star Wars, National Geographic a animované klasiky. Disney+ stavia počas svojich začiatkov najmä na overených značkách a prináša Star Wars epizódu I až VII, The Empire Strikes Back (1980) či The Force Awakens (2015). Všetky samozrejme v 4K HDR. 

Disney chce na svojej streamovacej platforme rozširovať veľké filmové vesmíry. Novinkou je seriál The Mandalorian, ktorý sa odohráva v dejovej línii Star Wars, na ktorý by mala nadviazať nová trilógia. Na platforme nechýba ani Marvel univerzum, so všetkými dostupnými filmami, ktoré budú ďalej rozširovať pripravované seriály. 

Čerešničkou na torte sú animované filmy od Pixaru, všetky epizódy populárnych Simpsonovcov alebo 400 hodín obsahu z dielne National Geographic. Disney+ príde ešte tento mesiac do Austrálie a Nového Zélandu. Od 31. marca si službu užijú vo Veľkej Británii, Francúzsku, Taliansku, Španielsku a Nemecku. Ďalšie rozšírenie sa očakáva potom. Kedy presne sa služba dostane aj k nám zatiaľ nie je známe. 

Zdroj: Disney+


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu