Netflix vstupuje do nového segmentu kúpou herného štúdia

Nepotvrdené správy o tom, že sa Netflix chystá aj do vôd herného priemyslu sa napokon stávajú realitou. Vlastní prvé štúdio a hry chce ponúkať v balíku svojho štandardného predplatného.

Streamovací gigant je známy najmä svojou seriálovou a filmovou tvorbou. Už v máji sme vás informovali, že Netflix údajne plánuje rozšíriť svoju ponuku aj o videohry. Tieto vtedy nepotvrdené informácie sa so spoločnosťou spájali stále viac, až sa napokon stali realitou.

Agentúra Reuters priniesla správy o tom, že Netflix kúpil svoje prvé videoherné štúdio. Volá sa Night School Studio a bolo založené ešte v roku 2014. Za ten čas má na konte niekoľko menších hier, z ktorých najznámejšou je OXENFREE, dostupné na PC, konzoly a mobily. 

Hry budú rovnako ako filmy a seriály súčasťou štandardného mesačného členstva. Celý obsah tak nájdete pod jednou strechou a nebude nutné si za predplatné priplácať alebo ho akokoľvek meniť. Pri hraní vás nebudú obťažovať žiadne reklamy ani nákupy v aplikácii. Prevádzkovanie hier si už Netflix testuje na vybraných trhoch, kde predstavil mobilné tituly Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Card Blast, Teeter Up a Shooting Hoops. Sú dostupné v Taliansku, Španielsku a vybrané z nich aj v Poľsku. 

Streamovací gigant odôvodňuje svoju snahu o vstup do herného segmentu tým, že na poli video služieb vzniklo v poslednej dobe veľa konkurentov. Posun vo svojej ponuke tak považuje za logický krok, ako svojim používateľom ponúknuť viac typov obsahu. 

Zdroj: reuters.com 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu