Netflix údajne plánuje rozšíriť svoju ponuku aj o videohry

Známa streamovacia platforma by vraj okrem filmov a seriálov v budúcnosti chcela rozšíriť svoj obsah aj o interaktívne zážitky. Mohlo by ísť o niečo podobné, ako je služba Apple Arcade.

Zdá sa, že populárna streamovacia platforma Netflix chystá expanziu a popri filmoch či seriáloch môže priniesť aj videohry. Aspoň to tvrdia nové správy, ktoré priniesol web The Information. Odvoláva sa pri tom na anonymné zdroje z prostredia spoločnosti. Tento plán by mal byť inšpirovaný konkurenčnou platformou Apple Arcade - stovka hier za jedno mesačné predplatné

Na neoficiálne informácie nadväzuje aj stanovisko Netflixu, ktorý sa vyjadril pre portál Techradar. Streamovacia platforma v ňom hovorí, že jej predplatitelia oceňujú rozmanitosť obsahu. Zároveň spomína aj na rôzne interaktívne zážitky, s ktorými už má skúsenosti. 

Netflix totiž v minulosti priniesol interaktívne verzie svojich seriálov Black Mirror: Bandersnatch a You vs. Wild. Okrem toho spolupracoval s externými vývojármi na čisto hernom projekte Stranger Things 3: The Game. 

Okrem toho sa objavili informácie, že vedenie Netflixu považuje za veľkú konkurenciu známu online hru Fortnite. Všetko však zatiaľ treba brať s rezervou. Ak patríte k fanúšikom videohier, Netflix má zatiaľ v ponuke seriálové adaptácie hitov Castlevania či Dota: Dragon's Blood. 

Zdroj: The Information

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu