Netflix upozorňuje na aktualizáciu zdieľania účtu medzi domácnosťami

Netflix už v niektorých krajinách obmedzil zdieľanie účtov medzi používateľmi, ktorí nežijú v jednej domácnosti. Spoločnosť tým prichádza o peniaze, a tak sa snaží minimalizovať tieto straty. Slovenských používateľov zatiaľ iba upozorňuje.

Koncom mája sme vás informovali, že Netflix už v Čechách obmedzuje zdieľanie účtov. Za člena mimo domácnosť sa musí platiť, čo vychádza približne na 3,3 eur mesačne. Extra člen sa však dá do hlavného účtu pridať až od profilu Štandard, (9,99 eur) v Základnom pláne (7,99 eur) táto možnosť nie je. 

Slovenským používateľom Netflix poslal e-mail, v ktorom upozorňuje, že účet je pre nich a ľudí, s ktorými žijú v jednej domácnosti. A nabáda, aby si skontrolovali, ktoré zariadenia sú prihlásené do ich účtu. Ak účet používa niekto mimo domácnosť, môžu preniesť jeho profil na nové členstvo, za ktoré ale bude platiť.

Možnosť pridať do účtu Netflix Extra člena, tak ako v Čechách, zatiaľ na Slovensku dostupná nie je, no je iba otázkou času, kedy túto funkciu firma u nás spustí. 

Ak ste zákazníkom O2 a využívate Pohodový alebo Bezstarostný paušál, v cene mesačného poplatku môžete mať aj jednu obľúbenú službu, pričom vo výbere nechýba Netflix. Pokiaľ ste teda súčasťou skupiny, ktorá zdieľa účet s ľuďmi mimo domácnosť, využitím aktivácie Netflixu k paušálu predídete prípadným problémom, keď firma u nás  zdieľanie obmedzí.

Zdroj: vlastný

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu