Netflix už v Čechách obmedzuje zdieľanie účtov. Za člena mimo domácnosť sa musí platiť

Ak ste zvyknutí zdieľať prihlasovacie údaje do účtu Netflixu s kamarátmi alebo ľuďmi mimo domácnosť, a deliť si tak účet za predplatné, pripravte sa na zmenu. Za extra člena sa bude platiť.

Netflixu utekajú zdieľaním účtov peniaze za predplatné, a tak sa rozhodol radikálne tento problém riešiť. Už dávnejšie zaviedol vo vybraných krajinách poplatok za extra člena mimo domácnosti. No kým išlo o vzdialenejšie a pre nás exotické krajiny, nebolo to až tak aktuálne. 

No teraz prišiel rad na Českú republiku, nášho suseda, a tak sa dá očakávať, že poplatok za zdieľanie účtu mimo domácnosť príde aj na Slovensko.  Účet Netflix je podľa vyjadrení spoločnosti určený na to, aby ho zdieľali ľudia, ktorí spolu žijú v jednej domácnosti. Tí, ktorí nie sú súčasťou domácnosti, budú musieť na sledovanie Netflixu použiť svoj vlastný účet. 

Extra člen tak bude mať svoj vlastný profil, účet a heslo, ale jeho členstvo bude platiť osoba, ktorá ho pozvala, aby sa pripojil. Teda správca účtu. Videá bude sledovať v rovnakej kvalite ako člen, ktorý ich pozval. 

Hlavné rozdiely:

- Extra člen môže sledovať Netflix na akomkoľvek zariadení, ale iba na jednom zariadení súčasne

- Extra člen nemôže vytvárať ďalšie profily

- Extra člen si musí aktivovať svoj účet v tej istej krajine, v ktorej je účet vlastníka účtu

V Základnom pláne nie je možnosť pridať Extra člena. V Štandardnom sa dá pridať jeden člen, v Premium účte dvaja. Každý člen za 79 Kč mesačne, čo je približne 3,3 €

Zavedenie Extra člena mimo domácnosť je na Slovensku len otázkou času. Keď k tomuto spôsobu spoplatňovania Netflix pristúpi, bude predplatiteľov, ktorých sa to týka, informovať e-mailom.

Zdroj: netflix.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu