Motorola vraj pracuje na smartfóne s displejom zo všetkých strán

Podľa patentov Motoroly vytvoril grafický dizajnér aj prvé rendery. Novinke s displejom na štyroch stranách by nemala chýbať podpora pre dotykové pero.

Web LetsGoDigital priniesol informácie a rendery konceptu inovatívneho smartfónu Motoroly, ktorý by mal mať na všetkých štyroch stranách displej. Podobné zariadenie ukázalo ešte v roku 2019 Xiaomi, podrobnosti sme priniesli v článku Xiaomi Mi MIX Alpha má displej, aký tu ešte nebol.

Hovorí sa, že na podobných telefónoch pracujú aj Huawei, Oppo, Samsung či Honor. Teraz môžeme vidieť koncept, nad ktorým vraj uvažuje Motorola. Koncom roka bola podľa webu LetsGoDigital schválená dokumentácia, ktorá popisuje výrobný proces smartfónu Motorola Razr s flexibilnou obrazovkou na všetkých stranách. 

Ďalšia dokumentácia sa venuje virtuálnym tlačidlám, ich umiestneniu a systému fungovania. Na obrázkoch vidno spodnú časť telefónu so slotom na SIM kartu, reproduktorom a USB-C konektorom, v hornej sa nachádza vypínač, reproduktor a mikrofón. Kamera bude zrejme umiestnená pod displejom. V patentovej dokumentácii sa spomína aj ovládanie pomocou dotykového pera. 

Telefón by mal vďaka senzorom rozpoznať, či je vložený vo vrecku alebo kabelke. Rozhranie systému by malo byť prispôsobené na rovnaké používanie telefónu spredu či zozadu, obidve strany budú rovnako dominantné. 

Zatiaľ ide o koncept, ku ktorému sa Motorola oficiálne nevyjadrila, a tak nie je isté, či sa vôbec niekedy dostane aj na trh. 

Zdroj: LetsGoDigital.org

Diskusia k článku:

Začať diskusiu