Motorola Moto G100 dostáva vo fotoaparáte režim Skener

Nová funkcia umožňuje používateľovi po pripojení k platforme Ready For digitalizovať dokumenty a konvertovať ich do súborov Adobe PDF.

V aplikácii fotoaparát na Motorole Moto G100 (recenzia) pribudol režim Skener. Nová funkcia môže byť užitočná v kancelárii, škole aj bežnom živote. Po pripojení k platforme Ready For, ktorá po prepojení smartfónu s externou obrazovkou dáva telefónu nové možnosti využitia, je možné okamžite skenovať akékoľvek zobrazené snímky. 

Ak chcete použiť túto možnosť, otvorte aplikáciu Fotoaparát a potiahnutím sprava doľava vstúpte do režimov fotoaparátu a v časti Fotografia vyberte režim Skener. Potom nasmerujte fotoaparát na položku, ktorá sa má digitalizovať, v prípade potreby ju priblížte a urobte fotografiu. 

K dispozícii máte úpravu kontrastu, môžete orezať okraje a vyberať medzi možnosťami Originál, Mono alebo Vylepšené. Všetky súbory sa ukladajú s príponou .jpg, ale dajú sa konvertovať aj do formátu .pdf. V aplikáci Google Fotky, vyberiete obrázok, potiahnutím nahor získate prístup k informáciám o obrázku, zvolíte Tlačiť, kliknete na Uložiť ako PDF a vo Vyberte tlačiareň kliknete na PDF pre uloženie súboru.

Ďalšou funkciou, ktorú ponúka režim Google Skener, je funkcia kopírovania, ktorá umožňuje kopírovanie textu z obrázka. Stačí vybrať požadovaný obrázok, potiahnutím prstom nahor získať prístup k informáciám a kliknúť na Kopírovať text. 

Režim skenera bude čoskoro dostupný aj na ďalších zariadeniach Motorola.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu