Microsoft končí s vydávaním hier na Xbox One. Je tu však spôsob, ako môžete hrať novinky aj naďalej

Pôvodný Xbox One vyšiel ešte v roku 2013. Dostalo sa mu úctyhodnej podpory, ktorá sa dnes už chýli ku koncu. Je tu však jedna možnosť, ako hrať nové hry aj naďalej.

Aktuálna generácia konzol Xbox Series X (recenzia) a S sa predáva už zhruba dva roky. Microsoft napriek tomu nezabudol ani na starší Xbox One, ktorý doteraz podporoval. Po novom však Xbox One končí a nové hry si na ňom už nezahráte. Správu mal v jednom zo svojich aktuálnych rozhovorov potvrdiť priamo Matt Booty, šéf Xbox Game Studios. 

Microsoft sa už podľa jeho slov chce naplno sústrediť len na aktuálnu generáciu a minulú nechať za sebou. Majitelia tak môžu zabudnúť na pripravované novinky ako Starfield, Forza Motorsport či Avowed. Jedinou nádejou však zostáva Xbox Cloud Streaming, vďaka ktorému si budete môcť zahrať aj novinky cez vzdialený server. 

Treba ale počítať s tým, že funkcia je závislá od vášho internetového pripojenia a nie vždy musí fungovať optimálne. S optickým internetom však cloudové hranie funguje dobre aj v našich končinách, čo sme si vyskúšali na Samsung TV v našej recenzii. Poslednou vydanou hrou na Xbox One zostáva Minecraft Legends, ktorý tu bude Microsoft aj naďalej rozvíjať a podporovať. 

Zdroj: theverge.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu