Microsoft končí s aktualizáciami Windows 10 a odporúča prejsť na jedenástku

Operačný systém Windows 10 má stále slušnú základňu používateľov. Microsoft sa však napriek tomu chce posunúť ďalej a postupne sa oň prestáva starať.

Windows 11 oficiálne vyšiel v októbri roku 2021 a používatelia desiatky naň mohli prejsť formou bezplatnej aktualizácie. Mnohí tak neurobili a stále existuje pomerne veľká skupina, ktorá zostala na operačnom systéme Windows 10. Tých však Microsoft nepoteší, pretože aktuálne oznámil, že desiatka už nedostane žiadne hlavné aktualizácie. 

Konečná verzia sa bude volať Windows 10 22H2 a po nej už OS nedostane žiadne nové funkcie či rozšírenia. Microsoft však používateľov nenechá úplne na pospas kybernetickému osudu. Desiatke zostanú bezpečnostné aktualizácie, ktoré systém udržia "strážený" až do 14. októbra 2025

Definitívny koniec Windows 10 nastane až potom. Microsoft sa chce posunúť ďalej a používateľov pozýva, aby prešli na aktuálnu verziu Windows 11. O to dôležitejšie to bude koncom roka 2025, kedy už desiatka nedostane bezpečnostné aktualizácie. Systém sa tak môže stať náchylnejší voči kybernetickým hrozbám. 

Zdroj: techcommunity.microsoft.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu