Windows 11 je oficiálne tu. Z Windows 10 je aktualizácia bezplatná

Koncom júna predstavil Microsoft novú verziu svojho operačného systému Windows. Ponúka prepracovaný dizajn, novú polohu pre tlačidlo Štart a dáva zbohom ostrým hranám, Skypu a živým dlaždiciam.

Hlavným novinkám sme sa venovali v článku Windows 11 je zameraný na jednoduchosť a môžete ho získať bezplatne. Nájdete tu aj informácie o minimálnych hardvérových požiadavkách. Ak ich váš počítač s Windows 10 spĺňa, mala by sa vám automaticky zobraziť ponuka na update systému. 

Pokiaľ sa vám možnosť aktualizácie zatiaľ nezobrazila, buďte trpezliví. Môže sa objaviť v priebehu niekoľkých dní, nanajvýš týždňov. Prípadne si dostupnosť môžete skontrolovať ručne cez Windows Update. 

Informácie o novinkách Windows 11 nájdete aj na slovenskej stránke Microsoftu, kde si môžete skontrolovať kompatibilitu svojho zariadenia, či spĺňa nároky na novú platformu.

Spoločnosť na webe v časti otázok a odpovedí informuje, že "bezplatná ponuka upgradu nemá pre oprávnené systémy stanovený dátum konca. Spoločnosť Microsoft si však vyhradzuje právo ukončiť podporu bezplatnej ponuky. Takýto dátum konca však nebude skôr ako jeden rok od všeobecného sprístupnenia".

Zdroj: microsfot.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu