Max Payne 1 a 2 dostane kompletný remake od Remedy na PC a nové konzoly

Server na ktorom Remedy a Rockstar oznámili návrat Maxa Payna krátko na to nezvládol nápor. Remake prvých dvoch hier dostane aktuálny engine a neskrýva ambície.

Remedy Entertainment v spolupráci s Rockstar Games aktuálne oznámili veľmi príjemné prekvapenie. Je ním remake klasík Max Payne a Max Payne 2: The Fall of Max Payne, ktoré svojho času definovali žáner bullet time strieľačiek. Zároveň priniesli zaujímavý detektívny thriller, vynikajúcu grafiku a skvelú hrateľnosť plnú spomalených záberov a efektných prestreliek. 

Server, na ktorom bola oznámená správa o návrate kultových hier krátko na to spadol, čo len potvrdzuje obrovský záujem hráčov o značku. Remake vznikne pod taktovkou pôvodných autorov z Remedy, zatiaľ čo Rockstar sa postará o financovanie a vydanie. Max Payne a Max Payne 2 budú po novom postavené na Northlight engine. 

Ten môžete poznať napríklad z akčnej hry Control a vzniká na ňom aj Alan Wake 2, ktorý bol koncom minulého roka predstavený prvým trailerom. Remake prvých dvoch dielov Maxa Payna sa z oznámenia javí ako ambiciózny projekt so slušným AAA rozpočtom. Chystá sa na PC, PS5 a Xbox Series X/S. 
 

Zdroj: investors.remedygames.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu